"NEPROLAZNE HRIŠĆANSKE VREDNOSTI SU ZA NAS SVETIONIK" Ministri uputili čestitku pravoslavnim vernicima i SPC!

Ministri u Vladi Srbije uputili su danas čestitke Srpskoj pravoslavnoj crkvi i pravoslavnim vernicima koji Božić slave po starom, julijanskom kalendaru.

Ministri u Skupštini
Ministri u Skupštini , Foto: Goran Srdanov

Potpredsednik vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić čestitao je Badnji dan i Božić svima koji slave i poželeo da ga provedu u zdravlju i miru u krugu porodice.

''U ime Ministarstva i svoje lično ime, čestitam vam najradosniji hrišćanski praznik, uz želju da ga proslavite u zdravlju i radosti. Provedite ove praznične dane u miru, zajedništvu i slozi sa najbližima. Mir Božiji, Hristos se rodi", poručio je Ružić.

I potpredsednica vlade Zorana Mihajlović čestitala je praznik, uz želje da im Božić donese dobro zdravlje i da ga proslave u miru, ljubavi i blagostanju sa svojim porodicama.

Zorana Mihajlović
Zorana Mihajlović, Foto: Vladimir Marković

"U svakoj krizi, pa i u ovoj u kojoj se svet nalazi danas, neprolazne hrišćanske vrednosti predstavljaju svetionik i put da kao pojedinci i zajednica lakše prebrodimo iskušenja vremena u kojem živimo. Teškoće kroz koje smo zajedno prošli tokom protekle godine pokazale su nam još jednom da se i sa najvećim izazovima možemo izboriti kada smo jedinstveni, solidarni i kad brinemo o dobrobiti svakog od nas. Neka praznik Hristovog rođenja u srca svih verujućih ljudi donese mir, ljubav i radost i ojača našu veru u bolje dane ispred nas, u miru, slozi, napretku i međusobnom poštovanju", navela je Mihajlović.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Božić mitropolitu dabrobosanskom i čuvaru patrijaršijskog trona Hrizostomu, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima SPC uz poruku:

''Neka nas ovi praznici nadahnu radošću, snagom i dobrotom, kako bi nadvladali sve izazove koji su pred nama. Želim Vam dobro zdravlje i svako dobro. Mir Božji, Hristos se rodi'', poruka je Stefanovića.

Stefanović je čestitao Božić i pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i poželeo im da predstojeće praznike provedu u toplini svojih domova u zdravlju i dobrom raspoloženju sa svojim najbližima.

''Neka vam praznični dani donesu radost i snagu da još snažnije nastavite da budete oslonac Srbije i borite se za blagostanje naše zemlje'', navodi se u čestitki Stefanovića.

Čestitku je uputio i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović:

Branislav Nedimović
Branislav Nedimović, Foto: Alo

''Neka radosni praznik Hristovog rođenja u sve domove donese zdravlje, sreću i uspeh, a u srca mir. Darujmo jedni drugima osećaj praštanja, saosećanja i uvažavanja. Neka je srećno i berićetno! Mir Božji, Hristos se rodi''.

U svojoj čestitki ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović istakla je da je protekla godina donela stradanje, strepnju i neizvestnost i da su mnogi ostali bez svojih najmilijih, a srpska crkva bez svog poglavara.

''Ipak, isčekujući dan Hristovog rođenja, čekamo bolje sutra. Želim da nam ovaj Božić donese zdravlje, mir i blagostanje, da nam srca ispuni blagošću i ojača veru. Želim svima da praznik provedu u radosti i u krugu svojih najbližih'', poručila je Obradović.

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković poželeo je da na Badnji dan, uoči Božića, svi domovi budu ispunjeni toplinom, duhovnom radošću i verom u bolje sutra.

"Neka ovaj praznik bude prilika da se svi zajedno podsetimo važnosti poštovanja neprolaznih i istinskih vrednosti plemenitosti, međusobnog razumevanja i tolerancije u izgradnji prosperitetnije budućnosti naše Otadžbine", naveo je Selaković.

Da praznik provedu u krugu najmilijih, u miru i sreći, vernicima je poželeo i ministar finansija Siniša Mali.

Siniša Mali
Siniša Mali, Foto: Alo / V. Marković

"U vreme brojnih izazova sa kojima se suočava ceo svet, sada je važnije nego ikada ranije da negujemo vrednosti kao što su ljubav i zajedništvo. Uveren sam da ćemo pronaći snagu jedni u drugima da izazovna vremena prebrodimo zajedno", navodi se u čestitki Malog.

U ime Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infratsrukture i u lično ime, sveštenstvu i svim vernicima srdačne čestitke uputio je i ministar Tomislav Momirović:

"Neka nam Božić svima u dom donese pre svega mnogo zdravlja, uz očuvanje vrednosti porodice, mira i sloge, a onda će i sreća biti neminovna. Mir Božji, Hristos se rodi - Srećan Božić".

Čestitke je uputila i ministarka privrede Anđelka Atanasković.

"Neka nam ovaj radostan praznik srca ispuni ljubavlju i čestitošću i snagu da u miru, dostojanstveno, savladamo sve izazove koji su pred nama. Božić neka nam donese blagostanje i napredak i osnaži zajedništvo. Verujem da zajedno možemo da stvorimo još jaču zemlju za našu decu i njihovo bolje sutra", poručila je Atanasković.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević svima je poželela da Božić proslave u radosti, sreći i blagostanju, sa svojim porodicama.

Darija Kisić
Darija Kisić, Foto: printscreen

''Neka nam Božić, praznik rođenja i obnove života, donese mnogo osmeha i radosti i iznad svega dobro zdravlje, najveće bogatstvo današnjice", navela je Kisić Tepavčević.

I ministarka pravde Maja Popović uputila je najiskrenije čestitke, ističući da nas je protekla godina stavila pred velika iskušenja i teške odluke, a da smo svim izazovima dali ''''saborno dostojan odgovor, svedočeći svoju pravoslavnu veru i srpsku tradiciju''''.

''Neka Rođenje Hristovo, taj veličanstveni događaj kada je Bog uzeo ljudsko telo na Sebe, bude podsticaj da u ovoj godini još više i predanije radimo za dobrobit Srbije, Svete Crkve i našeg naroda", navela je Popović.

Ona je vernicima poželela da im najradosniji hrišćanski praznik dom ispuni toplinom, radošću i slogom i da donese mudrost i snagu da, kako je istakla, u miru i dostojanstvu pobedimo sve izazove.

Da praznik svaki dom ispuni slogom, srećom i blagostanjem, a posebno one u selima Srbije, poželeo je ministar Milan Krkobabić.

"Božić, praznik rađanja i nade, uvek nas iznova podseća na važnost stvaranja i očuvanja porodice. Želim vam da budete pre svega zdravi, da se čuvate i poštujete, da gradite mir sa radošću i ljubavlju, jer dani koje živimo pokazuju koliko je važna porodica sa kojom kroz teškoće prolazimo lakše i postajemo jači", naveo je on.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi