Slobodan Milošević
Youtube Printscreen
Slobodan Milošević

Youtube Printscreen

Slobodan Milošević, Foto: Youtube Printscreen

U intervjuu Nedeljniku jedan od najpoznatijih srpskih advokata ispričao je da mu je Milošević dan pred smrt dao pismo za Sergeja Lavrova, ruskog ministra spoljnih poslova. To pismo Sloba je napisao 8. marta, tri dana pre nego što je pronađen mrtav u ćeliji.

EKSKLUZIVNO! ISPOVEST DOKTORKE SA VMA Sekta “Crna ruža” joj je uzela dete, posle 10 godina golgote progovorila o životnoj drami: Mrtvom sinu dugujem borbu!

Milošević je Tomanovića molio da ta četiri lista papira, koja je ispisao svojom rukom, što pre odnese u rusku ambasadu sa zahtevom da bude prosleđeno Lavrovu.

– U tom pismu se žalio da ga truju i tražio da ga Rusija spase i zaštiti. Ja sam odmah predao to pismo u ruskoj ambasadi, a prijem je kasnije potvrdio i Lavrov – navodi advokat.

Sergej Lavrov

Tanjug/Dragan Kujundžić 21.2.

Sergej Lavrov, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić 21.2.

Kao dokaz da ga truju Milošević navodi da je analiza krvi, urađena 12. januara 2006, čije je rezultate dobio 7. marta, pokazala prisustvo izuzetno jakog leka koji se koristi u lečenju lepre i tuberkuloze.

– Oni koji mi ubacuju lek za lepru sigurno ne mogu da me leče. I oni od kojih sam branio zemlju u ratu i koji imaju interes da me ućutkaju takođe. Obraćam vam se u očekivanju da mi pomognete u zaštiti od kriminalnih aktivnosti u instituciji koja radi pod znakom UN – napisao je Sloba.

RADE BIO SVEDOK NEVIĐENIH BRUTALNOSTI "Ana je srpske devojke ubijala i sekla im dojke! Jednu je rasporila i iz nje izvadila dete! Tri puta sam bio u redu za ubijanje" (FOTO)

General Vinko Pandurević, čovek koji je poslednji video Miloševića živog, za Srpski telegraf je ispričao o večeri uoči Slobine smrti i trenucima kad su ga stražari uveli u ćeliju da vidi mrtvog Miloševića, pošto je bio u ćeliji preko puta njegove.

Jedan stražar, koji je pretresao njegovu ćeliju, pokazao mi je neku plastičnu bočicu s lekovima iz 1999. godine, natpis je bio dosta izlizan i nisam mogao da vidim koji je lek bio u pitanju – rekao je Pandurević.

Slobodan Milošević

Associated Press

Slobodan Milošević, Foto: Associated Press

Slobodanov brat Borislav Milošević takođe nije imao dileme da je nekadašnji predsednik SRJ ubijen.

– U zvaničnoj verziji njegove smrti može da stoji šta god bilo, ali činjenica je da mu pet godina u zatvoru nisu radili snimanje prokrvljenosti krvnih sudova, a međunarodni konzilijum je utvrdio da mu je zbog tih problema potrebna hitna hospitalizacija – govorio je tada pokojni Borislav.

Dragan Hadži Antić, dugogodišnji prijatelj porodice Milošević, potvrdio je, u jednom intervjuu, Tomanovićeve reči:

– Milošević je jasno izrazio zabrinutost da ga truju, ali, nažalost, brzo je preminuo i nikada nije zvanično otkrivena istina.

"BILO JE LEPO ŽIVETI SA TOBOM" Svi bruje o poruci koja je objavljena na 39. godišnjicu Titove smrti! A tek da vidite ko je u potpisu... Neverica! (FOTO)

Počasni predsednik SPS Miloševićev bliski saradnik Milutin Mrkonjić rekao je da se Sloba držao dostojanstveno:

– Ja sam kod Miloševića u Hagu bio najčešće, ali on nikad nama nije hteo da se žali, verovatno je smatrao da Zdenko, kao njegov advokat, može najviše da uradi. Ubijen je u Hagu, to znamo i lekari su to potvrdili.

"DEČKI, DAJTE DA SI SAM SPEČEM JAJA" Titov kuvar otkrio nepoznate detalje iz Brozovog života: Pio je samo jednu vrstu piva, a zbog događaja iz Plavog voza sam se oduzeo od straha!

Holandski toksikolog Donald Uges tvrdio je da su više od nedelju dana pre Miloševićeve smrti zatvorske vlasti znale da se on ili sam truje ili ga neko truje. U oba slučaja njihova je dužnost bila da ga zaštite, što nisu učinili.

– Dve nedelje pre smrti Miloševića dobio sam njegovu krv na analizu i utvrdio prisustvo rifampicina. Tri dana kasnije obavestio sam zatvorske vlasti o činjenicama koje sam utvrdio – naveo je Uges.

"TELA MUŠKARACA, ODRUBLJENA GLAVA! MUČNO JE IZGLEDALO" Lažirali su Račak da bi skršili Srbiju - francuski novinar otkrio ime najvećeg krivca: Bio sam svedok dešavanja na Kosovu, ali sam im u početku poverovao (FOTO)

Tomanović se prisetio i prvog haškog susreta sa Miloševićem, kada su proveli više od četiri sata u razgovoru.

– Dočekao me je obrijan i u odelu. I pravni vandalizam kojem je bio izložen i danonoćno upaljene reflektore u sobi, koji su bili deo neprikladnog odnosa prema njemu, i 40 kilograma težak pancir i vreću na glavi, koje su mu stavili u transportu, podnosio je s gospodskom mirnoćom i intelektualnom superiornošću – pričao je Tomanović.

"ZAŠTO SE IZJAŠNJAVATE KAO SRBIN?" Odgovor Meše Selimovića ućutkao je CEO ZAGREB! (VIDEO)

OBJASNIO ŠTA IH TIŠTI Radovan Karadžić poslao poruku iz Haga: Srbi, budite blagi prema Crnogorcima, trenutno imaju krizu identiteta!

"MAJKU VAM DEČJU, NEĆETE VI DA GINETE, JA ĆU" Pukovnik Pavlović je zadržao mlađeg kolegu da ne poleti, stradao je boreći se sam protiv 16 aviona, a poslednje je rekao: "Imaju me.."