JOŠ UVEK SE ČEKA VAŽNA ODLUKA Koliko vam para treba za ulazak u Crnu Goru, i koliko košta OBAVEZAN TEST?!

Serološko testiranje može se obaviti i u privatnim laboratorijama.

GRANICA, CRNA GORA
GRANICA, CRNA GORA, Foto: prinstcreen

Crna Gora sutra otvara granice sa Srbijom, Bosnom i Hercegovinom, Albanijom i Severnom Makedonijom, a za ulazak građana iz tih zemalja u Crnu Goru najverovatnije će biti potreban negativan PCR test ili serološki test.

Serološko ili PCR testiranje u Srbiji može se obaviti na lični zahtev građana, recimo zbog putovanja, ali se u tom slučaju plaća. Cena serološkog testa je 1.200 dinara, a PCR testa 6.000 dinara.

Kako je navedeno na sajtu Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, građani od 1. juna mogu obaviti serološko testiranje na lični zahtev na prisustvo IGM i IGG antitela na koronavirus.

Građani testiranje mogu da obave u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje Srbije, kao i studentskoj poliklinici.

Uplata se obavlja na tekući račun 840-17750-34, dok se u polju poziva na broj upisuje jedinstveni matični broj građanina koji se testira.

Testiranje je moguće i za strane državljane.

Uplata se obavlja na isti tekući račun 840-17750-34, a umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje poziv na broj upisuje se broj pasoša ili broj inostranog osiguranja.

Takođe, na isti račun može uplatiti i pravna lica, koja umesto jedinstvenog matičnog broja, u polje poziv na broj upisuju PIB pravnog lica.

Ukoliko pravno lice uplaćuje sredstva za više zaposlenih lica , potrebno je da dostavi spisak lica sa njihovim JMBG.

Serološko testiranje može se obaviti i u privatnim laboratorijama.

Od 20 maja ove godine moguće je obaviti RT-PCR testiranje na prisustvo SARS-CoV2 na lični zahtev građana.

Kako je navedeno na sajtu RFZO građani testiranje mogu da obave u svim domovima zdravlja, institutima i zavodima za javno zdravlje Srbije. Cena testa je 6.000 dinara, a uplata se obavlja na isti tekući račun kao i za serološko testiranje.

U instituitima i zavodima za javno zdravlje testiranje se zakazuje. Testiranje na lični zahtev obavlja se i u Institutu Torlak, testiranje se ne zakazuje, ali su velike gužve.

Inače, crnogorske vlasti treba danas da donesu odluku da li će građanima Srbije biti potreban negativan PCR ili serološki test.

Povezane vesti

 • Korisnik: miki
  14/08/2020 - 13:25
  pametnom coveku za c g ne treba ni dinar,jednostavno niko da ne ide,da i mi drzimo malo do sebe
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi