MASKA MU NIJE BILA POTREBNA Kako je Admir pokrao milione evra: Kod plastičara na Kosovu je promenio lični opis, imao 13 lažnih imena, a onda je nestao bez traga!

Neverovatno!

Admir Murataj
Admir Murataj, Foto: youtube printscreen

On je odgovoran za seriju pljački u kojima je, od 2015. godine, ukradeno više od 16 miliona evra.

Albanska i kosovska policija pokušavaju da rekonstruišu sled događaja koji je u utorak doveo do velike pljačke na aerodromu u Tirani, kada je grupa napadača otela deset miliona evra. Ubijeni lider grupe Admir Murataj, ili "čovek sa 13 imena", navodno je odgovoran za seriju pljački u kojima je ukradeno najmanje 16 miliona evra.

Albansko tužilaštvo saopštilo je, dva dana posle velike pljačke na aerodromu "Majka Tereza" u Tirani, da je Admir Murataj, koji je poginuo u obračunu sa policijom kada je grupa napadača bežala od potere, odgovoran za seriju pljački u kojima je, od 2015. godine, ukradeno više od 16 miliona evra.

Policija u Albaniji, gde se većina pljački dogodila, nikada nije uhapsila Murataja, ali su to nešto ranije uspeli daučine policajci u Grčkoj, pre nego što je na spektakularan način uspeo da pobegne iz zatvora i nestane negde između Albanije i Kosova.

Osim 12 albanskih, Murataj je jedno vreme imao lažna grčka dokumenta, a pobegli su iz zatvora Trikala, gde su bili zatočeni zbog devet pljački na teritoriji Grčke u kojima je, do tada, ukradeno oko dva miliona evra. Nedugo posle spektakularnog bega iz zatvora, u kojem su pomagači Murataja napali zatvor bombama i "kalašnjikovima", dok su zatvorenici istovremeno preturpijali rešetke i pomoću konopca savladali zidine i nestali.

Nedugo po bekstvu, Murataj je organizovao grupu koja je opljačkala oko milion evra pre nego što je napustio Grčku.

Posle povratka u Albaniju, Murataj je organizovao još dve velike pljačke. Prvo je u februaru 2015. godine iz blindiranog vozila ukrao 900.000 švajcarskih franaka, 800.000 funti i 16.000 evra, da bi dve godine kasnije u Tirani na sličan način opljačkao milion američkih i po 200.000 kanadskih i australijskih dolara.

U februaru 2017. godine, grupa Admira Murataja je u Tirani ukrala 2,4 miliona evra, 200.000 američkih dolara, 260.000 funti i 85.000 švajcarskih franaka.

Albanska policija tvrdi da su vozila koje je njegova grupa koristila u nekoliko krađa stigla sa Kosova, ali da su automobili prodati legalno. Takođe, albanska policija tvrdi da je Murataj izvesno vreme živeo na Kosovu, gde se podvrgao seriji plastičnih operacija. Kažu da mu maska nije ni trebala budući da je često menjao svoj lični opis.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi