NEVIĐENA BRUKA Jedinu opersku pevačicu romske nacionalnosti u Srbiji javno pretresali u Maksiju jer su mislili da je lopov (FOTO+VIDEO)

Operska pevačica Nataša Tasić Knežević objavila je na svom Fejsbuk profilu da su je u Maksi supermarketu, u blizini autobuske stanice u Novom Sadu, javno pretresali misleći da je nešto ukrala.

Novi Sad
Novi Sad, Foto: Alo/Dejan Briza

Tasić Knežević je u kratkom video snimku objasnila da je u Maksi ušla da kupi indijski orah i da je, budući da ga nije bilo, krenula da izađe iz prodavnice kada je zapištao senzor. U tom trenutku je iz prodavnice izlazilo još dvoje ljudi, ali je osoblje zaustavilo samo nju, jedinu Romkinju.

“Jedino su meni tražili da celu torbu ispraznim, sve džepove, skinem jaknu, sve kompletno, i da izađem napolje. Poslovođa je rekla da su oni i dalje novi i da njima pišti (senzor). Ja sam njima rekla: 'Ako ste meni rekli da ja sve izvadim iz svog ranca – pritom nemam ništa u rancu sem nota, knjiga i novčanika, što su oni na kraju i videli – zašto onda niste tražili i ovim ljudima koji su prošli posle mene, a pištali su, da se isto vrate i da sve izvade'”, ispričala je Tasić Knežević.

Dodala je i da joj se poslovođa supermarketa izvinila, ali da su joj pojedini prisutni kupci dobacivali da se zna zašto baš nju pretresaju, aludirajući na njenu nacionalnost.

Nataša Tasić Knežević je solistkinja u stalnom angažmanu Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, od januara 2018.

OEBS ju je 2012. godine proglasio jednom od naistaknutijih Romkinja u svetu.

Iskreno nam je žao, Nataši smo se izvinili i lično

“Kompanija Delez Srbija se iskreno izvinjava i žali zbog situacije koja se dogodila Nataši Tasić Knežević. Verujemo da će ovo ostati usamljeni primer neodgovarajuce reakcije pojedinca i da se slične situacije neće dogoditi u budućnosti. Sa radnicima je započet proces interne kontrole postupanja prilikom oglašavanja senzora i ophođenja prema kupcima. Delez Srbija neguje vrednosti koje podstiču inkluziju i različitost i s tim u vezi još jednom želimo da izrazimo žaljenje zbog nastale situacije. Odmah smo stupili u kontakt sa gospođom Tasić Knežević i još jednom joj lično uputili izvinjenje zbog nelagode koju je doživela.”

Pratite nas na Instagramu Facebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Milan
  01/01/2019 - 22:48
  Na zapadu pretresaju ljude redovno, pa se niko ne buni, takodje neke ne, a neke da , bez obzira na boju koze, a i sta se buni, kada se zna da su cigani u tom fazonu vise nego beli.
 • Korisnik: SUMADINAC KG
  31/12/2018 - 16:14
  Sestro, presavij tabak nadji dobrog advokata pa ih oderi za diskrminaciju
 • Korisnik: pepa prasac
  31/12/2018 - 16:10
  naravno nisu se setili da joj za novu godinu barem poklone pakovanje indiskih oraha
 • Korisnik: Rj
  31/12/2018 - 15:14
  djubrad,fasisticka.....
 • Korisnik: vlajko
  31/12/2018 - 14:57
  Na žalost još uvek u Srbiji vladaju predrasude razne, pa se onda mnogi pitaju šta nam se dešava, strašno je to. A zamislite kako bi bilo da ista ta Romkinja nije isknut član društva, da li bi se onda Maksi izvinjavao.Svaka čast za umetnicu i što je prikazala pravo lice Srbije u 21 om veku.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi