Stara Planina, požar, Vatrogasci,
MUP Srbije
Stara Planina, požar, Vatrogasci,

MUP Srbije

Stara Planina, požar, Vatrogasci, , Foto: MUP Srbije

Opština Bosilegrad je, zbog požara, proglasila vanrednu situaciju u delu teritorije, u selima Crnoštica i Dukat. Linija vatre je duga pet kilometara, rekao je predsednik te opštine Vladimir Zahrijev, prostire se od mahale Petkovci do Konjičke reke.

Gori šuma i nisko rastinje u brdsko-planinskom predelu. Izbio je još jedan novi požar, iznad sela Gornje Plameno.

Pročitajte još:

Na terenu je više vatrogasnih ekipa iz Pčinjskog okruga i drugih delova Srbije. Nema ugroženog stanovništva i objekata, a na gašenju je angažovano više od 130 vatrogasaca-spasilaca iz Vranja, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kraljeva, Valjeva, Sremske Mitrovice, Niša i Leskovca.

Požar se gasi u četiri sektora na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta, Surdulice i Čestelina.

Od nedelje bukti požar na Staroj planini. Vatra gori u atarima sela Topli Do, Dojkinje, Arbinja. Na većem delu terena požar je pod kontrolom.

Kiša koja bi mogla da pomogne ne očekuje se pre srede uveče.

Operativac ukrao prljavi donji veš lidera Islamske države i odneo ga Amerikancima! Analiza DNK potvrdila da je to ON!

AUTOR: Alo.rs/Al Džazira/Gardijan/A.M. DATUM I VREME: 29.10.2019. 12:06 Kurdi prisvajaju zasluge za ubistvo najljućeg protivnika Vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi identifikovan je uz pomoć DNK analize njegovog donjeg veša, koje je ukradeno pre nego što su ga specijalci SAD ubili.

Požar koji je juče izbio na planini Vidojevici kod Prokuplja, u blizini sela Vidovaca, zahvatio je 150 hektara niskog rastinja i šume. Na terenu je 13 vatrogasaca iz Prokuplja koji su noćas dežurali kako se vatra ne bi proširila do kuća.

Požar je izbio juče ujutru i nakon intervencije vatrogasaca je lokalizovan, ali se usled nepovoljnih vremenskih prilika ponovo razbuktao.

Bonus video

Ministar Dačić o naoružavanju Srbije, Kosovu i konačnoj odluci Evropske unije