AL BAGDADIJA OTKRILE GAĆE?! Operativac ukrao prljavi donji veš lidera Islamske države i odneo ga Amerikancima! Analiza DNK potvrdila da je to ON!

Kurdi prisvajaju zasluge za ubistvo najljućeg protivnika

Vođa Islamske države Abu Bakr al Bagdadi identifikovan je uz pomoć DNK analize njegovog donjeg veša, koje je ukradeno pre nego što su ga specijalci SAD ubili. Kako piše Al Džazira, koja se poziva na izvor iz Sirijskih demokratskih snaga, Al Bagdadijev donji već ukrao je tajni agent upravo s namerom da se DNK analizom potvrdi da je reč o vođi ID.

OVDE SE UBIO! Upali su sa dugim cevima iz 8 helikoptera, nije čekao, sve je digao u vazduh! (VIDEO)

Polat Kan, viši savetnik kurdske SDF milicije, do detalja je opisao kako su njihove obaveštajne snage pomogle Amerikancima da lociraju i identifikuju Al Bagdadija.

AL BAGDADI JE MALA MACA U ODNOSU NA NJEGA! ISIS dobio novog lidera! Bivši general Sadama Huseina sprema krvavu osvetu i obnovu kalifata! (FOTO)

"Naš izvor, koji je bio u mogućnosti da stigne do Al Bagdadija, doneo nam je njegov donji veš kako bismo na njemu izvršili DNK analizu i budemo 100 odsto sigurni da je reč o Al Bagdadiju", rekao je Kan.

Al Bagdadi, likvidacija, Sirija
Al Bagdadi, likvidacija, Sirija, Foto: Printscreen Twitter

 

Prema njegovim rečima, samo sati su delili akciju SAD specijalaca i premeštanja Al Bagdadija na novu lokaciju.

 

Kan je rekao i da su Kurdi, o čijoj ulozi u lociranju, identifikaciji i ubistvu Al Bagdadija govorio i američki predsednik Donald Tramp, na slučaju Al Bagdadija radili od 15. maja zajedno sa agentima CIA.

 "Al Bagdadi se spremao da ponovo promeni lokaciju, odnosno da se premesti u grad Jarablus, kada se dogodila operacija američkih komandosa", kazao je on.

"Svi obaveštajni podaci i prostup Bagdadiju, kao i identifikacija njegovog skloništa su rezultat našeg rada. Naš obaveštajac je slao koordinate, usmeravao napade iz vazduha, učestvovao i učinio da ta operaciju bude uspešna do poslednjeg trenutka", istakao je Kan.

TRAMP POTVRDIO, AL BAGDADI JE MRTAV!

 IRAČKI OBAVEŠTAJCI TVRDE Al Bagdadi je ubijen! Mi smo dali tačnu lokaciju! Imamo i snimak napada, a ovo je deo gde se sve vidi! (VIDEO)

AMERIČKI PREDSEDNIK OBJAVIO DETALJE KAKO JE LIKVIDIRAN AL BAGDADI Došao je do kraja tunela! Plakao je zbog svoje smrti, a onda je aktivirao prsluk sa eksplozivom!

BONUS VIDEO: Požar kod Starog dvora!

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi