Željko Ražnatović Arkan
E Stock
Željko Ražnatović Arkan

E Stock

Željko Ražnatović Arkan, Foto: E Stock

Srpski telegraf ekskluzivno je došao do dokumenata u vezi s ubistvom Željka Ražnatovića Arkana, nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde, koji je 15. januara 2000. izrešetan u beogradskom hotelu "Interkontinental". U napadu su likvidirani i Arkanov telohranitelj Milenko Mandić Manda (44) i Dragan Garić (47).

Istražni sudija

Kobnog dana sa Ražnatovićem je u hotel došla i njegova supruga poznata pevačica Svetlana Ražnatović i njena sestra Lidija, koje su bile u obližnjem butiku. Srpski telegraf ekskluzivno objavljuje iskaz koji je Ceca 6. marta 2000, dva meseca posle zločina, dala pred istražnim sudijom.

- Po dolasku u hotel svi smo otišli u butik "La France", a pola sata kasnije Željko je izašao da pronađe prijatelja Mandu. Povremeno sam sa sestrom obilazila svoje butike i prolazila pored puža (separe, prim. aut.) u kojem je Željko sedeo s Mandom i Garićem.

U jednom trenutku pored njega je sedeo i Branko Jevtović Jorga, a kad sam sledeći put došla, njega nije bilo. Sela sam malo pored supruga i otišla u "La France" - ispričala je Ražnatovićeva.

Ne zna se ko je naručilac ubistva: Željko Ražnatović

EPA/Dragan Vejnović

 Željko Ražnatović , Foto: EPA/Dragan Vejnović

Kako je dodala, oko 17 sati iznenada se začula pucnjava i nastala je panika.

Prevezen u bolnicu

Ona je dodala da je pored nje bila sestra Lidija, kao i da je iza leđa iznenada ugledala naoružanog mladića.

- Koščati mladić, crne puti i kratke kose, digao je oružje uvis, a Mateović je povikao: "Baci pištolj". Ne znam ko je taj momak, ali nije Jorga - ispričala je Ražnatovićeva.

Ona je potom sa Mateovićem, sestrom Lidijom i još jednim muškarcem ponela Željka ka izlaznim vratima hotela.

- Uhvatila sam ga pod pazuh jedne ruke, Zvonko pod pazuh druge ruke, a onaj čovek i Lidija za noge. Jedva smo ga provukli kroz kružna vrata. Smestili smo ga u beli policijski džip pajero, ali je jedan policajac rekao da nema dozvolu starešine da vozi auto, tako da se onaj čovek ponudio da BMW preveze Željka u bolnicu - rekla je Ceca.

LIDIJA: Ceca i ja smo iznele Željka ispred hotela

Lidija Ocokoljić tada Veličković svedočila je 6. marta 2000, na isti dan kad i njena sestra, i do detalja ispričala šta se kobnog dana dogodilo.

Ona je dodala da se odjednom začula pucnjava i da je u butik utrčao Mateović.

- Tražio je pištolj od moje sestre. Zvonko je vikao: "Ubili su komandanta." Ceca mu je dala pištolj, a kad je prestala pucnjava, prva sam potrčala ka pužu, a za mnom i Ceca. Videla sam da je Garić na tlu kod samog izlaza iz puža, dok je moj zet teško povređen sedeo na mestu gde sam ga i ranije viđala, kao i Manda. Moja sestra je pokušala da ukaže prvu pomoć Željku - ispričala je Lidija.

Željko Ražnatović, Ceca Ražnatović

E-STOCK

Željko Ražnatović, Ceca Ražnatović, Foto: E-STOCK

Ona je izjavila da je potom na metar, dva iza sebe videla mladića sportski obučenog, srednjeg rasta, koji je u podignutoj desnoj ruci držao pištolj. Ocokoljićeva nije poznavala tog momka, ali je policajcima rekla da nije reč o Branku Jevtoviću Jorgi.

Pevačicina sestra je objasnila da su Ražnatovića smestili na zadnje sedište.

- I ja sam sela na zadnje sedište, a Ceca i Zvonko na mesto suvozača. Sve vreme su govorili vozaču da vozi što brže - ispričala je Lidija.