MRAZ OKOVAO SRBIJU, PUTEVI NEPROHODNI! Evo gde je napadalo pola metra snega, a gde čak minus 13!

Najteže je u mesnoj zajednici Bare gde su svi putevi neprohodni. Kritično je i u selima Karajukić bunari, Lopiže i Kijevce. Sneg je napadao i u Tutinu i Novom Pazaru, a od sinoć pada u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

Sneg na Pe
Sneg na Peteru, Foto: B. A.

U Srbiji je danas hladno jutro sa slabim, pri tlu ponegde i umerenim mrazem, a tokom dana temperatura će biti samo u manjem porastu.

Prohodnost puteva u višim i planinskim predelima centralne i južne Srbije danas je bolja u odnosu na prethodne dane kada je zbog snežnih padavina saobraćaj na pojedinim putnim pravcima bio otežan.

 

Zbog zaostalog snega, a mestimično i leda i dalje obavezna upotreba zimskih guma, saopštio je AMS S. Noći i jutra su hladnija, a opasnost od poledice veća, međutim povremena magla, niska oblačnost ili sumaglica dodatno otežavaju vožnju zato je preporuka da vozači za putovanje koriste dnevne sate i vreme od 9 do 17 časova.

Posle žestoke mećave koje ja Pešter zahvatila u noći između ponedeljka i utorka kada je palo između 30 i 50 centimetara snega, na visoravni jutros je vedro, mećava se stišala, ali je temperatura pala na čak minus 13 stepeni.

Ledeno je i na susednom Zlataru gde je ispod minus 10 stepeni, a na Zlatiboru jutros je minus devet.

 

Zbog mećave, većina puteva na Pešteru juče je bila neprohodna, više škola od Karajukića Bunara do Bara, Kijevaca, Dujki nije radilo jer deca nisu zbog visokog snega i smetova uspela da se probiju do učionica.

Sneg na Pe
Sneg na Pe, Foto: B. A.

Jutros su prohodni državni putevi na Pešteru od Sjenice prema Barama, od Sjenice preko Raždaginje do Krajukića Bunara, od Duge Poljane do Karajukića Bunara dok je veliki broj seoskih puteva i dalje neprohodan.

Najteže je u mesnoj zajednici Bare gde su svi putevi neprohodni. Kritično je i u selima Karajukić bunari, Lopiže i Kijevce. Sneg je napadao i u Tutinu i Novom Pazaru, a od sinoć pada u Prijepolju, Priboju i Novoj Varoši.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi