SLEDEĆA NEDELJA ĆE BITI TEŠKA Epidemiolog Tiodorović otkrio kada možemo da očekujemo pad obolelih od korone: "Ako izdržimo..."

Sada kada imamo mogućnosti za masovno testiranje, bićemo u prednosti.

Branislav Tiodorović
Branislav Tiodorović, Foto: Printscreen/Pink

Epidemiolog Branislav Tiodorović očekuje da će krajem apila doći do znatnijeg pada u broju obolelih od korona virusa u Srbiji.

"Ako izdržimo naredne dve nedelje, znači da ćemo moći dobro da se nosimo sve do kraja aprila, kada očekujemo da će doći do znatnijeg pada, a u maju očekujemo sporadične slučajeve", rekao je Tiodorvić za današnji "Blic".

"Sledeća nedelja biće teška, ali ako izdržimo disciplinovano još 15 dana, tada možemo reći da smo na dobrom putu da neprijatelja uhvatimo za rogove", rekao je Tiodorović.

On je dodao da se očekuje sve više potvrđenih slučajeva korona virusa, ali je ukazao da sada postoiji drugačija strategija, da će se testirati veći broj ljudi i da će lakše oboleli odmah biti izolovani u halama, čime će se, kako je naveo, sprečiti širenje virusa i steći jasnija slika o tačnom broju obolelih.

"Svestan sam da je teško davati prognoze, pogotovo kada nemate sve podatke, jer mi smo sada testirali mali broj ljudi, teške bolesnike, a sada kada imamo mogućnosti za masovno testiranje, bićemo u prednosti. Sada to rade i domovi zdravlja i sve će ići mnogo brže", rekao je Tiodorović.

Povezane vesti

 • Korisnik: sumadija
  26/03/2020 - 12:04
  Ne razumem ovaj narod, mislim na penzionere jer sam i sama penzionerka, a i na ostale koji imaju samo obavezu da leze, da se do mile volje izlezavaju, da čitaju, sredjuju kuću, ormane, koje ko zna kad su pregledali, da se bave nečim što dosad nisu, a ako zive na selu, bogami ima posla. Ovi u gradu su navikli da se švrćkaju, dosadjuju po šah klubovima i parkovima, zene po komšiluku (čast izuzecima) a sad ne mogu, odnosno neće da ispoštuju odluku!!! Sledi ćorka, nego šta...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi