POSTOJI ALTERNATIVA! Ako ste krenuli na more, IZBEGAVAJTE OVAJ DEO PUTA, tamo su i uveče kilometarske gužve!

Talasi vozača koji su u jeku aktuelne sezone odmora odlazili ka grčkim letovalištima u više navrata bivali su zarobljeni na auto-putu i to pre nego što su stigli do granice, a glavni čep stvarao se na potezu Jagodina-Ćuprija.

Gužva u saobraćaju
Ilustracija: profimedia.rs

Brojne objave o kolonama vozila na auto-putu Beograd-Niš, koja se nakon više od sat vremena čekanja nisu pomerile ni za metar, proširile su se prethodnih nedelja društvenim mrežama.

APOKALIPSA U GRČKOJ Vatra odnela najmanje 70 života, tela ugljenisana, među mrtvima i BEBA, kuće ostaju puste, a Cipras se iz Bosne hitno vratio kući!

Stanje na putu kritičnu tačku do sada je uvek dosezalo u večernim satima tokom dana vikenda, a izuzetak nije bila ni nedelja za nama.

Kako su vozači tada izvestilli, čekanje u kilometrima dugoj koloni ka Nišu trajalo je sat i 40 minuta.

HOROR U VRANJU! Nastavnik u školi pomazio učenicu po kosi, poljubio je i udario po... a onda joj rekao jednu BOLESNU stvar

"Zastoj je nestvaran", "Tako je kad se auto-put sređuje u jeku sezone" i "Biće istih gužva i u povratku kad narod krene nazad" bili su samo neki od komentara tviteraša.

Odgovor na pitanje šta je uzrok takvoj saobraćajnoj situaciji daje Auto-moto savez Srbije.

Naime, kako se navodi na njihovom sajtu, od 28. maja pa sve do poslednjeg dana avgusta izvodiće se radovi na periodičnom održavanju mostova preko Crnih Bara, deonica Jagodina-Ćuprija, na delu državnog puta I A reda broj 1.

PORODIČNO KRENULI NA VOŽNJU "BANANOM", USLEDILA TRAGEDIJA Otkriven identitet majke i sina (10) koji su stradali u Ulcinju, drugo dete u teškom stanju

Radovi se, kako nam je zvanično saopšteno, izvode u smeru Beograd-Niš, a saobraćaj se odvija dvosmerno kolovoznom trakom u smeru Niš-Beograd, između tehničkih prolaza prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji.

- Tokom radnih dana saobraćaj je usporen, ali se vikendom situacija pogorša i prave se velike gužve, na koje su nam se građani žalili i prošle subote i nedelje - potvrđuju u AMSS-u.

KAKVA KAZNA ZA BEZOBRAZLUK! Gazda plaže u Hrvatskoj izvređao turistu, ovaj ga PATOSIRAO jednim iznenadnim udarcem! (VIDEO)

Oni dodaju da se radovi izvode kontinuirano, te da nema povremenog propuštanja saobraćaja na ovom potezu u punom kapacitetu.

- Vozila se tokom celog dana naizmenično propuštaju jednom trakom - napominju u savezu.

Šta je altnernativa

Kao jedini alternativni put navode isključenje sa autoputa kod Jagodine na put 158, te ponovno priključenje na ovu saobraćajnicu kod Ćurpije.

NEVIĐENA DRAMA KOD VRNJAČKE BANJE! Radnik se šlogirao na dalekovodu pod visokim naponom, dva i po sata VISIO SA 30 METARA VISINE!

- U pitanju je stari magistralni put, koji je naravno lošijeg kvaliteta od auto-puta, pa se pojedini vozači ne odlučuju tako lako da skrenu tuda, što naravno stvara dodatno opterećenje - zaključuju oni.

Podsetimo, tokom letnjih dana saobraćaj je pojačan i dalje ka jugu, preciznije ispred graničnog prelaza sa Makedonijom, odakle putnici nastavljaju ka Grčkoj, pa su se samo tokom ove sezone u više navrata beležile kolone nervoznih putnika koji su čekali i po dva sata da bi prešli u susednu zemlju.

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS OVDE!

 • Korisnik: dexi
  24/07/2018 - 23:56
  Ko ide starim putem Jagodina - Ćuprija rizikuje da čeka na Ćuprijskom mostu isto sat vremena
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi