Ansambl Kolo
Foto: Printscreen/Foto: Malinjak foto

Skoro puna dva sata prepuna MTS dvorana  uživala je u programu koji su umetnici Ansambla KOLO predstavili.

Ređale su se igre Koretišta, Gračanice, Gornje Nišave, igre Kumanovskog Polja, čiji je autor Radojica Kuzmanović. Pored toga izvedene su i numere u kojima je on kao jedan od vodećih umetnika ansambla, virtuozno izvodio na scenama širom sveta.

Ansambl Kolo

Foto: Malinjak foto

 

"Izuzetno sam zadovoljan što je koncert propraćen od strane stručne, ali i celokupne javnosti. Ovim koncertom Ansambl KOLO je potvrdilo svoj nacionalni status Ansambla koji pripada narodu. Nakon više od 30 koncerata u Srbiji i regionu, ovo je peta po redu rasprodata MTS dvorana u poslednjih godinu dana. Koncert u čast Radojice Kuzmanovića KOLO realizovan je na tragu vizije ovog velikana srpskog scenskog foklora.", izjavio je v.d. direktor Ansambla, prof. dr Zdravko Ranisavljević.

Ansambl Kolo

Foto: Malinjak foto

 

Umetnički opus Radojice Kuzmanovića (1955-2019) obuhvata više od 30 koreografskih dela i muzičko scenskih prikaza, realizovanih u zemlji i inostranstvu. Njegove koreografije se nalaze na repertoaru Ansambla KOLO, Ansambla VENAC i mnogih folklornih ansambala u zemlji i dijaspori.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading