Nevreme u Srbiji
Foto: Shutterstock/Ilustracija

U predelima južne i jugoistočne Srbije iznad 1600 metara nadmorske visine očekuju se susnežica i sneg, piše Đorđe Đurić u novoj prognozi vremena za Srbiju.

I u prvog dana vikenda kiša se očekuje na jugu i istoku Srbije, uz pojavu snega na planinama iznad 1600 metara nadmorske visine, uglavnom ujutro.

U ostalim predelima Srbije očekuje se tokom većeg dela dana uglavnom suvo, tek ponegde sa slabom kišom, dok se kasnije posle podne na jugu i jugozapadu očekuje pojava pljuskova.

Ove večeri temperature u većem delu Srbije kreću se od 10 do 16°C, u Beogradu je 12°C. Zlatibor meri 9°C, Negotin 8°C, Sjenica i Zaječar 7°C, a najhladniji je Kopaonik sa 1°C.

Minimalna temperatura u subotu ujutro biće od 5 do 10°C, na višim planinama oko 0°C, a maksimalna dnevna biće od 14 do 18°C, u Beogradu do 16°C, a u Negotinskoj Krajini do 10°C.

Drugog dana vikenda i u ponedeljak u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo. Maksimalna temperatura biće do 20°C.

Inače, ponedeljak će doneti i povećanje oblačnosti, pa se u utorak očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti u skretanju na jak severozapadni, a prodor hladnog fronta doneće i zahlađenje, pa će temperature sredinom sledeće sedmice opasti na vrednosti oko 10°C. Samo na višim planinama očekuje se sneg, ali bez značajnih količina.

Dakle, zahlađenje koje se očekuje neće biti drastično, niti se očekuje zimski scenario.

Nakon ovog manjeg zahlađenja, u periodu do sredine marta biće promenljivo vreme, uz maksimalne temperature uglavnom od 10 do 15°C.

Ni tokom prve polovine marta nema na vidiku da će doći do jačeg zahlađenja, a i pored manjeg zahlađenja, ostaće i dalje natprosečno toplo vreme, zaključuje Đurić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading