Presuda Višeg suda u Beogradu
Alo!

PRESUDA

I Dozvoljava se subjektivno preinačenje tužbe tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada učinjeno podnsescima od 10.11.2121. godine i od 07.03.2023. godine.

II Usvaja se tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada, pa se utvrđuje da je tuženi Dejan Novaković iz Beograda, objavljivanjem neistinitih informacija u elektronskom mediju "alo.rs" od 09. avgusta 2021. godine, u kojima je  tužilja Marinika Tepić označena kao lažov, povredio pravo na dostojanstvo ličnosti tužilje.

II Usvaja se tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada, pa se utvrđuje da je tuženi Vasilije Papović iz Beogradam, objavljivanjem neistinitih informacija u štamapnom izdanju medija "Alo!" od 09.avgusta 2021. godine, broj 4824, u kojima je tužilja Marinika Tepić označena kao tajkunski opozicionar koji vređa naš narod i za koju su Srbi genocidni, povredio pravo na dostojanstvo ličnosti tužilje.

IV Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada, pa se tuženi Alo media system d.o.o. Beograd, sa sedištem u Beogradu i Dejan Novaković iz Beograda obavezuju da tužilji Mariniki Tepić na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede prava na ugled i čast solidarno isplate iznos od 50.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 10.10.2023. godine, pa do isplate, u roku od 8 dana od prijema prepisa presude.

V Odbija se kao neosnovan tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada u preostalom delu, kojim je traženo da se tuženi Alo media system d.o.o. Beograd, sa sedištem u Beogradu i Dejan Novaković iz Beograda, oabvežu da tužilji Mariniki Tepić na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede prava na ugled i čast solidarno isplate, preko dosuđenog iznosa od 50.000,00 dinara, a do traženog iznosa od ukupno 200.000,00 dinara, iznos od još 150.000,00 dinara sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja pa do isplate.

VI Delimično se usvaja tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada, pa se tuženi Alo media system d.o.o. Beograd , sa sedištem u Beogradu i Vasilije Papović iz Beograda obavezuju da tužilji Mariniki Tepić na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede prava na ugled i čast solidarno isplate iznos od 50.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 10.10.2023. godine, pa do isplate, u roku od 8 dana od prijema prepisa presude.

VII Odbija se kao neosnovan tužbeni zatev tužilje Marinike Tepić iz Novog Sada, u preostalom delu, kojim je traženo da se tuženi Alo media system d.o.o. Beograd, sa sedištem u Beogradu i Vasilije Papović iz Beograda obevežu da tužilji Mariniki Tepić na ime naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede prava na ugled i čast, solidarno isplate preko dosuđenog iznosa od 50.000,00 dinara, a do tuženog iznosa od ukupno 200.000,00 dinara, iznos od još 150.000,00 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja, pa do isplate.

VIII Obavezuje se tuženi Nenad Apostolović iz Beograda, kao odgovorni urednik medija "alo.rs", da o svom trošku objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i bez odlaganja, a najkasnije u roku od 8 dana od dana pravnosnažnosti presude, dok se u preostalom delu, kojim je traženo da se tuženi Nenad Apostolović obaveže da pravosnažnu presudu objavi u celosti, tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić odbija kao neosnovan. 

IX Obavezuje se tuženi Nenad Apostolović iz Beograda, kao odgovorni urednik medija "alo.rs", da sa portala www.alo.rs trajno ukloni objavljeni tekst pod naslovom "Vučić vas kupuje za 3.000 dinara Marinika i Đilas udarini na Srbe u Republici Srpskoj" od 09.08.2121. godine, u roku od 8 dana od prijema prepisa presude.

X Obavezuje se tuženi viktor Petrović iz Beograda, kao odgovrni urednik Nezavisnih novina Alo! da o svom trošku objavi uvod i izreku ove presude, bez komentara i bez odlaganja, a najkasnije u drugom narednom broju dnevnih novina "Alo!" od pravoslažnosti presude, dok se u preostalom delu, kojim je traženo da se tuženi Viktor Petrović obaveže da pravosnažnu presudu objavi u celosti, tužbeni zahtev tužilje Marinike Tepić odbija kao neosnova.

XI Obavezuju se tuženi Alo media system d.o.o. Beograd, sa sedištem u Beogradu, Dejan Novaković iz Beograda, Vasilije Papović iz Beograda, Nenad Apostolović iz Beograda i Viktor Petrović iz Beograda, da tužilji Mariniki Tepić, naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 132.350,00 dinara, sve u roku od 8 dana od prijema prepisa presude

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading