fotografisanje tinejdžeri
Foto: Alo/Instagram/Paris fury

Često se dešava da tinejdžeri ne vole da poziraju za porodičnu fotografiju, a nekad se desi da nemaju drugog izbora nego da to urade. Generacija Z smislila je način da ugodi porodici, a da se u isto vreme delimično distancira od imidža. To čine pokrivanjem nosa prilikom fotografisanja, prenosi Mondo. 

Kako prenosi Njujork post, mlađe generacije pokrivaju rukama nos i sredinu lica, kako bi se što manje videle na slikama. Od kamere su se na isti način sakrile i ćerka boksera Tajsona Fjurija Venecuela i njena rođaka Valentina. Majka Mišel Haris, čiji je sin takođe odbio da bude na božićnoj porodičnoj fotografiji ako ne može da pokrije lice, posle nekoliko neuspešnih pokušaja da se slika, odlučila je da proveri zašto se tako ponašao.

fotografisanje tinejdžeri

Instagram/Paris fury

 

Majka je navela da je pitala sina da li je sve u redu i da li ga maltretiraju. Prema njenim rečima, sin joj je odgovorio da će biti na meti vršnjaka ako majka objavi fotografiju bez njegovog pristanka. Tinejdžeri traže sramotne fotografije jedni drugih na drugim mrežama i pokušavaju da izbegnu zadirkivanje pokrivajući svoja lica.

"Kao roditelji želimo sve da snimimo. Njihov prvi korak, svaki zub, aparatić i onda ih sa ponosom najavljujemo, ne razmišljajući koliko to može biti štetno za našu decu u okviru njihovih društvenih grupa", kaže Haris. 

Stručnjak za roditeljstvo Amanda Džener pripisuje trend periodu odrastanja u kojem tinejdžeri ne prihvataju svoj izgled.

"Važno je zapamtiti da je ova faza normalan deo odrastanja, tokom koje se traži nezavisnost i uspostavljaju se lične granice. To su ključne razvojne prekretnice", rekla je ona.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading