Miloš bubreg
Foto: Alo/Foto: privatna arhiva

Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega, za šta mu je potrebna pomoć svih humanih ljudi.

Milošu je 2016. godine dijagnostikovan membranopriliferativni GMN inicijalno manifestovan bubrežnom insuficijencijom, a od 2018. godine otpočet je hemodijalizni program lečenja. Više puta je hospitalizovan u Klinici za nefrologiju VMA, a ustanovljene dijagnoze su: hronična bolest bubrega 5. stepena, hronični zapaljenski bubrežni sindrom - difuzni mezangiokapilarni glomerulonephritis.

Miloš je uspeo da prikupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u inostranstvu koja je obavljena 2. novembra 2023. godine, ali nažalost, usled komplikacija koje su nastupile, transplantirani bubreg morao je biti odstranjen kao i deo tankog creva. Sprovedeno je antibiotsko lečenje nakon kog se Miloš vratio u Srbiju.

Početkom decembra prošle godine hitno je hospitalizovan na VMA usled osećaja opšte slabosti, ekstremne malaksalosti i osećaja nedostatka vazduha. 

Potrebna pomoć

Kako bi nastavio lečenje neophodna mu je i finansijska pomoć. 

Miloš bubreg

Foto: privatna arhiva

 

Podsećamo, Milošu je devojka Marija Milojković (31) donirala bubreg, nakon čega je Miloš počeo da ustaje, šeta, jede.

BONUS VIDEO: 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading