NOVINE U KORIŠĆENJU PENZIONERSKIH KARTICA Ovo je pogodnost na koju sada mogu da računaju, a stižu i dodatni bodovi
Foto: Alo/Foto: Alo/Nikola Todorović

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje navodi da aplikacija sadrži obaveštenja gde se mogu iskoristiti penzionerske kartice, koliki su popusti koje davaoci pogodnosti pružaju korisnicima, kao i na koje robe i usluge se popusti odnose.

Istovremeno, kako naglašavaju, ona omogućava penzionerima da u svakom momentu imaju pregled firmi koje daju popuste, uvid u sniženja, adrese, kao i mogućnost da prate stanje bodova, kao i da pročitaju najvažnije vesti u vezi s ovom karticom.

Među najčešćim pitanjima Fondu PIO, kada je reč o karticama, su kako se dodeljuju bodovi korisniku, kao i čemu služe dodeljeni bodovi onom ko koristi penzionersku karticu.

Dodeljene bodove korisnik penzionerske kartice kasnije može iskoristiti za ostvarivanje dodatnih pogodnosti, oni se, međutim, ne mogu zameniti za novac, ali se mogu sakupljati prenošenjem iz meseca u mesec.

Za utrošenih 500 dinara, korisniku penzionerske kartice dodeljuje se jedan bod, a najveći broj bodova koje seniori mogu da ostvare u toku meseca ide najviše do visine iznosa prosečne penzije u Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku. Fond, kako prenosi kuriir.rs, vodi evidenciju o dodeljenim i utrošenim bodovima korisnika penzionerskih kartica.

Popuste kroz prijem bodova obezbeđuju ustanove, javna preduzeća, finansijske institucije, biblioteke, muzeji, pozorišta, banje, banke, sportski centri...

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading