NE MOŽE ISTO PRAVILO ZA SVAKU ŠKOLU KAD SU DOJAVE U PITANJU Ministarka objasnila kako će formirati novi Protokol
Foto: Alo/Foto ALO!

"Mislim da ćemo danas imati integrativni predlog, o kojem će kabinet izvestiti detaljnije. Bitno je da smo postigli dogovor oko toga da ćemo morati da podignemo najveći mogući stepen bezbednost dece i prostora u koji dolaze. Detaljan pregled prostora pre nego što deca stignu, kao i kada deca završe rad, predložli smo i zaključavanje i svako će iz svoje nadležnosti donositi odluke", rekla je Đukić Dejanović novinarima pred početak skupa "Svet u 2024", prenosi Tanjug.

Naglasila da će posebne biti odluke timova koje će formirati direktori i da će oni nadgledati situaciju i procenjivati svaku specifičnu situaciju u zavisnosti od uzrasta dece.

Ministarka je podsetila da su na tom posebnom protokolu poslednjih dana radila dva ministarstva - prosvete i unutrašnjih poslova, čiji su predstavnici bili u kontaktu sa direktorima škola.

Svi pojedinačni predlozi za protokol o postupanju u slučaju dojava bombi u školama, upućeni su u kabinet predsednice Vlade, rekla je ona i dodala da su to situacije koje ne mogu da se predvide i iziskuju da svi zajedno tražimo rešenje.

Ona je zamolila direktore, nastavnike i roditelje da zajedno sa nadležnim rade na rešavanu tog složenog preoblema.

- Mi u prosveti moramo tražiti rešenja za svaku pojedinačnu školu, uzrast, ne možete napraviti jedinstven protokol i reći on će se primenjivati svuda "od a do š", rekla Đukić Dejanović.

Prema njenim rečima, ipak najveću odgovornost snose oni koji su uz decu, a mi smo svi tu da budemo uz njih. Zamolila je i poslodavce roditelja da imaju razumevanja kada roditelj mora da ode po dete u tim vanrednim situacijama.

BONUS VIDEO: 

 

@alo_portal “ZAKUVAVANJE” SA SLAVICOM ĐUKIĆ DEJANOVIĆ Jedan od intimnih zahteva naših muškaraca kada se odluče za brak je da žena zna da kuva! Celu emisiju možete pogledati na našem YT kanalu! Posebno hvala šminkeru Nedeljku Tišanoviću @Nency Star #alo #alonovine #alodnevnenovine #zakuvavanje #slavicadjukicdejanovic #fypシ゚viral #fypシ #foryoupage ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading