Dr Aleksandra Barać
Foto: Alo/Printscreen

Aleksandra Barać, doktorka iz Srbije, ima 37 godina i najbolji je mladi lekar na svetu. Dobitnica je mnogobrojnih priznanja.

Dr Aleksandra Barać je najuspešnija u oblasti infektivnih bolesti i mikrobiologije u celom svetu.

Ona je profesor na čuvenim fakultetima, spasava živote ljudi u Srbiji, uspešno se bavi naučnim istraživanjima i radom u praksi.

Ako vas put nanese ka Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, tamo će vas dočekati dr Aleksandra Barać, mlada specijalizantkinja infektologije, dobitnica više od 20 međunarodnih nagrada za naučni i klinički rad. Iako je ponuda za posao u inostranstvu bilo nebrojano puta, dr Barać ipak je odlučila da ostane u Srbiji i da, kako je rekla, umesto da ode u beli svet, beli svet približi svojoj zemlji.

Univerzitet u Sasariju u Italiji, britanski Institut za javno zdravlje u Londonu, klinike i naučni kongresi u Buenos Ajresu, Madridu, Barseloni, Beču, Salzburgu, Rimu, Solunu, Tbilisiju, Parizu. Brojni su stručni skupovi na kojima je ova mlada doktorka učestvovala kao predavač po pozivu.

Potvrdu za neiscrpni rad i zalaganje ova mlada doktorka, pored šanse za posao u svojoj zemlji, vidi i u svakoj nagradi i priznanju koje je dobila.

Tu su nagrada za najboljeg mladog lekara u oblasti infektivnih bolesti i mikrobiologije 2017. godine u konkurenciji lekara iz celog sveta, nagrada za najboljeg mladog naučnika u oblasti kliničke mikologije, koja se dodeljuje jednom u pet godina.

Izabrana je i za počasnog člana Evropske akademije medicinskih mikologa, rame uz rame uz vodeće svetske profesore iz oblasti dijagnostike i lečenja gljivičnih infekcija.

Ona je predsednica Upravnog odbora za mlade najvažnijeg, Evropskog udruženja infektologa i kliničkih mikrobiologa, kao i predsednica Upravnog odbora za mlade Evropskog udruženja rinologa. Član je i Upravnog odbora Svetskog udruženja infektologa.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading
Gradjanin

05.12.2023 15:05

Lepo je čuti ovakve vesti... Nažalost kad bi još pevala više bi zaradila... Zemljo Srbijo!!!