Avion
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

– Prvi put u istoriji ćemo premašiti pola milijarde evra prihoda, što je veoma značajno, i vidimo da svi ključni pokazatelji učinka rastu. To uključuje tzv. prihod po raspoloživom sedištu-kilometru, broj putnika i transfer saobraćaj, odnosno putnici koji presedaju. Potražnja je toliko velika u ovom regionu da kada bismo imali više kapaciteta i rasporedili ih i njih bi popunili – rekao je Marek.

Srpski avio-prevoznik je tokom prve polovine godine ostvario 22,4 miliona evra neto dobiti i na putu je da ostvari „snažne finansijske rezultate za celu 2023“.

"Er Srbija" planira da proširi svoju mrežu linija sledeće godine, međutim, sa 23 nove destinacije koje su dodate ove godine, fokus će biti stavljen na „zgušnjavanje“, odnosno povećenje učestalosti letova.

– Želimo da se pozicioniramo kao regionalni prevoznik, a to znači primaran fokus na povezivanje destinacija unutar regiona jer je to ekonomski isplativo. Povećavamo frekvencije na ovim regionalnim rutama, gde imate određenu potražnju od tačke do tačke sa Beogradom, a transfer dolazi kao rezultat toga. Još uvek postoje neke razlike u regionu, na primer, ako uporedite Tiranu, koja je uglavnom povezana tako da putnici presedaju, sa Crnom Gorom gde je većinom prisutan saobraćaj od tačke do tačke. Generalno, verujemo da možemo da rastemo u regionu. Sve nove destinacije koje planiramo na istoku, kao na primer u Rumuniji ili Bugarskoj, biće usmerene na transfer saobraćaj, jer je potražnja od tačke do tačke veoma ograničena – zaključio je Marek.

BONUS VIDEO

@alo_portal "SA ĐORĐOM MELONI SAM PRIČAO O VAŽNIM PITANJIMA" Vučić: Bilo je robne razmene od 4,6 milijardi evra, složili smo se da može više! #alo #alodnevnenovine #aleksandarvucic #djordjameloni #fypシ #fypシ゚viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading