Telekom Srbija
Foto: Alo/Foto: Alo!,Tanjug

Generalni direktor Telekoma Srbije Vladimir Lučić rekao je za Tanjug da će stipendiranjem 10 studenata kompanija dobiti novu generaciju menadžera koji će naučiti kako funkcioniše EU i doprineti njenom uspešnom poslovanju.

"Ovo je samo jedan korak napred", rekao je Lučić i istakao da je Koledž Evropa najbitnija institucija u Evropi imajući u vidu da je većina zaposlenih u Evropi završila upravo tu postdiplomske studije, koje obuhvataju studije ekonomije, prava i administracije.

"Mislimo da ćemo stipendiranjem 10 mladih ljudi, mi kao Telekom, dobiti jednu sjajnu novu generaciju menadžera, koji će ovde naučiti kako funkcioniše EU, napraviti nove konekcije sa tim mladim ljudima i doprineti da naša kompanija još uspešnije posluje", rekao je Lučić.

On je objasnio da će stipendirani studenti biti u obavezi da godinu dana rade za Telekom Srbija i izrazio nadu da će neki od njih ostati u toj kompaniji.

"Nadamo se da će neki možda raditi u administraciji države Srbije i time pomoći faktički i našoj državi da bolje razume funkcionisanje EU institucija", rekao je Lučić.

Istakao je da će ceo proces biti javan i transparentan i da će Koledž Evrope pomoći da Telekom Srbija, na profesionalan način, odabere deset najboljih studenata koje će finansirati od septembra naredne godine.

On je naglasio da je planirano da se od Telekoma Srbije napravi svetska i evropska kompanija i ukazao da ova kompanija već posluje u četiri zemlje koje su članice EU.

"Mi smo potpuno ubeđeni kao kompanija da će i Srbija biti jednog dana članica EU i onda volimo kao kompanija da se pripremamo na taj period", naveo je Lučić.

Lučić je rekao da je veoma ponosan zbog današnjeg potpisivanja i naglasio da je ovo veoma bitan dan za Telekom Srbija.

"Naša kompanija je, to smo više puta i pominjali, posvećena promovisanju biznis konekcija i bolje saradnje sa evropskim institucijama, evropskim finansijskim institucijama i evropskim kompanijama", naveo je Lučić.

On je istakao da je Telekom Srbija prva kompanija ne samo sa Zapadnog Balkana, već i malo šire, koja se odlučila na ovaj potez i izrazio nadu da će to podstaknuti i druge firme da putem znanja približe Srbiju Evropi.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading