aljbin kurti
Foto: Printscreen/IZVOR: FACEBOOOK/PRINTSCREEN

Naš nacionalni operater uspeo je nekako, uz podršku određenih faktora iz međunarodne zajednice, da odbrani svoje pravo da nastavi da posluje na Kosovu i Metohiji i da izbegne izmišljene drakonske kazne kojima je Aljbin Kurti pokušao da se reši "Telekoma Srbija". I kada je video da mu silom ne ide, premijer privremenih prištinskih institucija okrenuo se perfidnijem pritisku i pokušaju da na drugi način otera "Telekom Srbija" sa Kosmeta ili mu bar smanji broj korisnika i uspešnost poslovanja.

Tako je Kurti danas posetio danas naselje Čabra u opštini Zubin Potok, gde je, kako je saopštio, "Telekom Kosova" postavio jednu od 15 novih baznih stanica na severu. Kurti je na Fejsbuku naveo da nakon zamene bazne stanice u Čabri i prelaska sa "Alkatelove" tehnologije na "Eriksonovu", brzina interneta u tom naselju dostiže 140 Mbps. Kurtijeve namere, naravno, svima su jasne, a on ih mnogo i ne krije.

S druge strane, generalni direktor "Telekoma Srbije" Vladimir Lučić izjavio je danas da Priština pokušava da ugasi tu firmu u južnoj srpskoj pokrajini jer im smeta kao najveća kompanija na KiM. Lučić je rekao da je sada bolja situacija na KiM po pitanju "Telekoma Srbije", ali da Priština periodično pokušava da vrši pritisak na njih.

- Prvo su u avgustu probali da nas isključe, onda kad nisu uspeli, krenuli su na maltretiranje i probali da nam naplate neku veliku kaznu iz prošlosti, kao i da nam uzmu neke kablovce. Ali uspeli smo pomoću međunarodne zajednice i taj deo da odbijemo. Tako da to sad stabilno deluje. Međutim, mi smo uvek na oprezu jer obično bude tako da, kada mi uspemo da sprečemo jedan pritisak, onda Kurtijeva administracija smisli nešto drugo - kazao je Lučić za TV Prva.

Naglasio je da je potpuno jasno da "Telekom Srbija", kao najveća srpska kompanija, smeta u pokrajini. 
- Ali, mi se za sada uspešno borimo da opstanemo i da bez problema radimo - zaključio je Lučić.

BONUS VIDEO

 


 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading