trener Slavko Kuzmanović
Foto: Alo/Foto ALO!/privatna arhiva

- Deca su naš biser i žao mi je da u atletskim patikama pokvase noge, da se ne prehlade. Ali, nije mi ovo prvi put. Sneg sam čistio i dok sam sam trčao. Kada sam se pripremao za Sao Paolo ja sam na keju pored reke Đetinje čistio sneg. To isto sam radio i kada je Olivera (Jevtić) trenirala. Prvo očistim sneg na stadionu ili keju, pa onda trening. Isto tako, kada je trenirala i na Zlatiboru ili Jelevoj Gori. Zimi se očisti sneg, a leti kamenje kako bi se pripremila staza. Na Zlatiboru, na Tić polju pravio sam stazu od 400 metara čisteći sneg lopatom – ispričao nam je ovaj proslavljeni stručnjak.

Tako je ovih snežnih dana Slavko uzeo široku lopatu u ruku i čistio atletski stazu gde su polaznici AK “Mladost” trebali da treniraju. Naravno, rezultati ne izostaju.

trener Slavko Kuzmanović

Foto ALO!/privatna arhiva

 

- Kada očistim kej pored Đetinje kuda treniraju, vidi se zelena trava, pa mi kažu da pravim proleće usred zime. Kada su deca sjajna i vredna onda šta je to što mogu da učinim za njih. Ovo je najmanje što mogu da uradim. Užice je uvek imalo sjajno atletičare i sada se ovom novom generacijom niz nastavlja. Ma ovoj deci trebalo bi postaviti crveni tepih da po njemu treniraju – kaže Slavko Kuzmanović.

trener Slavko Kuzmanović

Foto ALO!/privatna arhiva

 

Slavko je tim gestom pokazao da je i dalje je posvećen atletici. Kako kaže zna i sam kako je trenirati po snegu, jer je i on nekada bio državni reprezentativac i osvajač medalje u Sao Paolu 1979. godine na trci od 3.000 metara, a potom kao trener Olivere Jevtić osvojio pet zlatnih medalja na velikim atletskim skupovima. Zato i u ovim godinama ne štedi sebe i po najvećoj vejavici čisti sneg sa atletske staze na stadionu “Radomir Antić” u Užicu.

Z. G.

BONUS VIDEO 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading