Bata Živojinović
Foto: Alo/Privatna arhiva

Direktor časopisa “Borba” Andrija Jorgić istakao je da je ideja o ovoj izložbi nastala pre dva meseca, te da je u saradnji sa Ministarstvom kulture Srbije odlučeno da premijerno bude u Istočnom Sarajevu, a u okviru manifestacije “Dani Srbije u Republici Srpskoj”.

-Iz “Borbine” bogate arhive sa porodicom Živojinović odabrali smo 90 fotografija, povodom 90 godina od Batinog rođenja. Iako u našoj fotodokumentaciji ima zaista mnogo njegovih fotografija, izabrali smo one za koje mislimo da najbolje predstavljaju našeg Batu, naglasio je Jorgić i dodao da kulturom treba nastojati da se Republika Srpska i Srbija još više povezuju, a da je sama izložba dobar način za to.

Otvaranju izložbe prisustvovala je i Batina unuka, Dina Živojinović, koja je tom prilikom istakla da je izbor fotografija za porodicu bio emotivan proces, jer su neke od njih videli po prvi put, i naglasila da su veoma zahvalni za priliku da te fotografije budu objavljene.

Direktor Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo Mladen Janković poručio je da je za sve u Istočnom Sarajevu izuzetna čast i zadovoljstvo što imaju priliku da prvi vide izložbu “Bata u 90 slika”.

-Zahvaljujući 'Borbi' i porodici Živojinović ovo je jedno putovanje kroz njegov rani period, dane slave i priznanja, kao i period kada je postao naš heroj na filmskom platnu, rekao je Janković.

Kulturni centar Istočno Novo Sarajevo i “Borba” potpisali su i sporazum o saradnji sa ciljem da u narednom periodu imaju još sličnih zajedničkih projekata, te je ova izložba prvi znak da će ta saradnja biti uspešna i dugotrajna.

Izložbu “Bata u 90 slika” građani će moći da pogledaju u narednih mesec dana u holu Kulturnog centra Istočno Novo Sarajevo, tako da će se naći i u programu ovogodišnjeg Međunarodnog festivala malih scena i monodrame

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading