Avion
Foto: EPA/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Iz Air Serbie poručuju da prate bezbednosnu situaciju u Izraelu i da prilagođavaju svoje planove za obavljanje letova ka aerodromu Ben Gurion u Tel Avivu.

Zbog "sve složenije situacije", postoji mogućnost da linija između Beograda i Tel Aviva uskoro bude privremeno ukinuta te je avio-kompanija apelovala na putnike da svoje letove obave u najkraćem mogućem roku.

"Bezbednost putnika i članova posade najvažniji je prioritet za Air Serbiu", navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Letove sa aerodroma Tel Aviv su u danima nakon početka ratnih dejstava obustavili mnogi svetski prevoznici. Iberia, British Airways, Virgin Atlantic, Aegean, Air France i United Airlines samo su neke od avio-kompanija koje su suspendovale saobraćaj ka najvećem izraelskom gradu.

MOGUĆA OBUSTAVA LETOVA KA IZRAELU Oglasili se iz Er Srbije, poručili samo jedno

Foto: Vladimir Marković / Milica Vučković

 

Sa druge strane, Air Serbia je odlučila da nastavi da leti za Ben Gurion. Kompanija je već tokom prvih dana rata obavila i dodatne, čarter letove kojima su državljani Srbije evakuisani iz Izraela.

Air Serbia obavlja četiri nedeljna leta ka Tel Avivu - svakog ponedeljka, utorka, četvrtka i nedelje.

Podaci sajta avio-kompanije ali i servisa za praćenje letova FlightRadar24 ukazuju da će se letovi za Izrael nastaviti i tokom naredne nedelje. Zbog neizvesnosti situacije na Bliskom istoku, postoji mogućnost da se planovi promene.

Aerodrom Tel Aviv trenutno opslužuju domaći prevoznici i svega nekolio stranih. Pored Air Serbie, letove za Izrael obavljaju još i Red Wings, flyDubai, Hainan Airlines, FlyOne i EuroAtlantic Airways.

Domaće avio-kompanije poput El Ala i Israir Airlinesa trenutno su glavna veze Izraela i ostatka sveta. Pored evakuacije stranaca, izraelski prevoznici takođe vraćaju svoje državljane u domovinu, piše Aero.rs.

@alo_portal POLJUPCI, ZAGRLJAJI I SUZE Srbi bezbedno stigli iz Tel Aviva, rodbina dočekala najmilije! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ #foryoupage #viral #izrael #israel ♬ original sound - Alo_portal

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading