Entoni Blinken i Si Đinping
Foto: AP/AP Leah Millis

Na video snimku iz kineskog predsedništva, koji je osvanuo na Iksu, zabeležen je trenutak u kome Si u društvu pomoćnika čeka na dolazak Blinkena, a na osnovu konverzacije sa zaposlenima može se zaključiti da jedva čeka da američkom gostu vidi leđa. 

 

 

Da gost iz Vašingtona nije previše bitan za Kineze, dali su mu do znanja hladnom dobrodošlicom. Osim što u Šangaju nije dočekan crvenim tepihom, a  nije ga sačekao niko od prepoznatljivih lica kineske politike, već političar srednjeg ranga.

Inače, ovo nije prvi put da se prema jednom od najviših predstavnika Bajdenove administracije zvanična Kina ponaša ovako.

Slično je bilo i prilikom posete 2023. godine, kada je posle afere o navodnom kineskom špijunskom balonu dolazio da "omekšava" kinesko-američke odnose.

Ovog puta na Blinkenu je bilo da ublaži najave iz Senata o gašenju kineske TikTok aplikacije i odobravanja novog paketa vojne pomoći Tajvanu.

BONUS VIDEO

 

@alo_portal Alo! muzička stanica: Četvrta godina promovisanja sportskog duha za najmlađe #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #beogradskimaraton ♬ original sound - Alo_portal

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading