Uganda
Foto: Alo/Foto: Marko Metlaš/Alo!

Ostalo je još dva dana do zvaničnog otvaranja jedinstvenog koncepta inspirisanog Ugandom, i to u srcu naše prestonice, Beogradu na vodi, što je, kako smo se uverili na licu mesta, oduševilo sve ljubitelje ukusa afričke kulture. 

Ne samo da će posetioci imati priliku da uživaju u jedinstvenim proizvodima iz Ugande već će na licu mesta moći da kupe afričke proizvode koji se ne mogu naći u marketima počev od vanile i drugih raznih začina, čokolade, kakaa preko različitih vrsta kafe, za koju domaćini tvrde da je najbolja na svetu. 

Uganda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Okruženi pažljivo osmišljenim detaljima koji oslikavaju duh Afrike saznali smo da je Uganda connect restoran zamišljen kao poseban spoj srpske kuhinje i nacionalne kuhinje Ugande, čime posetioci dobijaju priliku da se upoznaju sa mnoštvom egzotičnih jela nepoznatih za naše podneblje pomešanim sa dobro poznatim ukusima sprskih tradicionalnih ukusa, o čemu je za Alo.rs govorio i trgovinski predstavnik Ugande za Jugoistočnu Evropu, Bratislav Stoiljković.  

Uganda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- Nalazimo se na mestu koje je jedinstveni koncept prvenstveno po tome što će gosti imati priliku da osetite tradicionalni duh Afrike, posebne mirise i ukuse koji donose osećaj da smo upravo na tom dalekom kontinetnu. Moći će da probaju slanu bananu, čarobne koktele po kojima su poznati, hleb od banane i još mnogo toga. Ovo je prvi takav restoran otvoren u našoj prestonici. Svečano otvaranje je 31.jula, i trajaće od 7 - 23h kada ćemo gostima služiti besplatnu kafu iz Ugande, za koju tvrdimo da je zaista najbolja na svetu. Pozivam građane Beograda i Srbije da dođu 31. jula i budu deo afričke magije i jedinstvenog prostora kojim se stvara poseban odnos između dve prijateljske, bratke zemlje - naveo je Stoiljković i dodao da je ovaj koncept u Beogradu na vodi samo jedan deo projekta koji je nastao saradnjom Srbije i Ugande. 

Uganda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

- U pitanju je državni projekat Ugande povodom kog će u našu zemlju doći 100 privrednika iz ove zemlje sa svojim jedninstvenim proizvodima: vanilom, kafom, kakaom, avokadom i ananasom. Jasno je koliko je ova saradnja značajna za privredu naše zemlje, i sa ponosom ćemo predstavljati spoj Srbije sa bratskim narodom Ugande - zaključio je Bratislav. 

Uganda

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Pored ukusa, mirisa i magije koji je ovaj restoran i koncept doneo u naš glavni grad, srdačno osoblje iz Ugande koje savršeno govori srpski jezik i sa osmehom pozdravlja goste, kao i aksesoar, obuća i tkanine koju sa posebnom pažnjom prave, a potom i prodaju u sklopu restorana, sasvim su dovoljan razlog da posetite otvaranje Uganda connect 31. jula na Bulevaru Vudroa Vilsona u Beogradu na vodi, probate najbolju kafu i doživite ovu afričku zemlju svim svojim čulima.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading