Opština Vrnjačka Banja
Foto: Printscreen/Opština Vrnjačka Banja

Na ovaj dan pre tačno 155 godina formirano je “Osnovatelno fundatorsko društvo kiselo-vruće vode u Vrnjcima” , prve organizacije na Balkanu koja je postavila temelje razvoja Vrnjačke Banje kao turističkog mesta.

O rezultatima između dve svečane sednice govorili su predsednik SO, Ivan Radović i predsednik opštine, Boban Đurović, a u ime gostiju, velikom broju okupljenih zvanica, obatio se i ministar sporta, Zoran Gajić.

Na svečanoj sednici dodeljene su nagrade, priznanja i zahvalnice građanima I udruženjima koji su postigli značajne rezultate I time doprineli samom razvoju Vrnjačke Banje, ali I šireg regiona.

U ime nagrađenih, prisutne je pozdravila Maja Mačužić Puzić, državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave koja je, u ime ministra Aleksandra Martinovića, preuzela najviše opštinsko priznanje-Povelju.

Andrija Jorgić jedan je od dobitnika plakete sa zlatnim amblemom za nemerljiv doprinos popularizacije šaha I realizaciju takmičenja evropskog ranga koja su Vrnjačkoj Banji dodelili epitet “kraljice šaha”, kao I za medijsku promociju Vrnjačke Banje.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što sam na na poziv predsednika opštine Bobana Đurovica  i njegovog tima  ovde na ovakvoj manifestaciji, i kao jedan od dobitnika mogu samo da kazem da ćemo i ubuduće nastaviti i učvrstiti našu saradnju, kako na polju šaha, tako i na polju kulture. Vrnjačka Banja je definitivno centar srpskog turizma i nalazi se na samom vrhu turistička destinacija u Srbiji, poručio je Jorgić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading