inđija
Foto: Printscreen/Printscreen

 

Ideja je da se oko dvadesetak balona za letenje postave na teritoriji ove opštine, a kao jedna od najboljih lokacija pomenuta je Krčedinska ada.

Posetioci opštine Inđija će od subote, 3. juna, moći balonima da lete iznad Krčedinske ade, a karte za let su već u prodaji.

Sezona će trajati do kraja avgusta.

Let balonima na topao vazduh trajaće 10 minuta. 

Posetiocima će biti na raspolaganju pet malih balona, koji će moći da prime četvoro ljudi, i dva velika, kapaciteta do 20 osoba. Cena leta po osobi će biti 6.000 dinara. 

Oni će iznad Krčedinske ade levitirati na oko 60 do 70 metara.

Letovi će se odvijati vikendom od 19 časova, utorkom i sredom. Odlučeno je da letovi budu u večernjim satima jer je tada vetar najpovoljniji za te prilike.

Projekat „Srpska Kapadokija“ je realizovan u saradnji sa turističkim organizacijama i agencijama iz Turske.

U okviru pripremnih radnji na realizaciji projekta „Srpska Kapadokija“ na Krčedinskoj adi, prošle nedelje je izveden prvi probni let balonom.

Testirani su slobodan i vezani let, kako bi se na licu mesta mogle oceniti mogućnosti leta u odnosu na opšte meteorološke uslove lokaliteta i uslove tla.

Krčedinska ada je već sada veoma atraktivna turistička tačka Vojvodine, a uvođenjem ponude letenja balonom na njoj, mogla bi da bude jedna od najvećih turističkih destinacija u Srbiji.

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (1)

Loading