OVAKAV FENOMEN SE NE PAMTI U ŠUMADIJI Neverovatna sreća obradovala srpskog domaćina (FOTO)
Foto: Printscreen/Foto: RINA

Njegovo stado ovaca za samo nekoliko dana uvećelo se čak tri puta, jer su umesto uobičajenih jednog ili dva jagnjeta njegove ovce na svet donele u jednom naletu donele mnogo više mladunaca.

Belka je ojagnjila petoro, Rumenka i Pramenka po četvoro, a ostale po troje i tako je Milisav od sedam ovaca dobio 21 jagnje.

- Samo jedna je ojagnjila jedno, a sve ostale su po više i svi su, hvala Bogu, dobro. Milka je ojagnjila četvoro i svi ženski, a Belka moj ponos i ovca za primer ojagnjila mi petoro i to je ja mislim po prvi put na ovim prostorima. Supruga i ja smo bili babice, prihvatali smo jagnjad i sušili, kad je počela da se jagnji nikako da završi, jagnjad samo ispadaju. Troje hranimo na flašicu, a dvoje hrani Belka i daće dragi Bog da sve bude dobro i da ih zajednički odnegujemo - kaže za RINU Milisav Marković zvani Mido iz Ljuljaka.

Ovaj stočar ne krije oduševljenje i ponos, njegovo stado o kojem danonoćno brine sa puno ljubavi, vratilo mu je višestruko za svu njegovu dobrotu i trud.

- Ovan je sjenički, nabavio sam ga iz komšiluka i, eto, u mom stadu je ostavio najviše potomaka. Smatram da je i ishrana ovaca bila od velikog značaja jer ih ja hranim lucerkom i dajem im ovas obavezno da nemaju pantljičare, za jagnjiće kupujem i koncentrat. Krmača mi oprasila dvoje, a ovca ojagnjila petoro, pa to nema nigde - ističe Milisav.

I nema sumnje da su Belka, Rumenka i Pramenka postale šampionke Gruže i da će se u ovom kraju, a i šire još dugo pričati o Midovom stadu jer ni najstariji meštani iz Gružanskih sela ovakav reproduktivni fenomen ne pamte.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading