Direktorka M:tela posetila povratnike u FBiH i poručila: M:tel i Srbija su uvek uz vas!
Foto: Privatna arhiva/Foto: privatna arhiva

Jelena Trivan, generalna direktorka kompanije m:tel, istakla je da su u okviru akcije "Niste sami" posjetili bihaćko-petrovačku eparhiju u želji da zaboravljenom srpskom narodu u ovim krajevima uljepšaju proslavu najvećeg pravoslavnog praznika.

Tom prilikom darovali su pakete hrane, koje će sveštenici podijeliti narodu u ime njih i poslati poruku da ostanu na ovim prostorima.

Direktorka M:tela posetila povratnike u FBiH i poručila: M:tel i Srbija su uvek uz vas!

Foto: privatna arhiva

 

Ona je naglasila da je pored paketa pomoći njena želja bila da na ovaj način poruče narodu koji ovde živi, da su sa njima i da ma koliko im bilo teško, uvijek imaju osećaj da nisu sami i da nisu zaboravljeni.

"Kao što znate, Srbi su ovdje malobrojni, žive rasuti po selima i značajno je da ih pred Vaskrs posjetimo. Želim da pošaljem podršku i poručim sveštenstvu, ali i narodu ovog kraja, da nisu sami. Velika je pomoć, pre svega ljudska, da obiđemo naše ljude koji žive po selima ovog kraja, da im donesemo pakete i da im kažemo da smo uz njih. Želela sam da sa svojim kolegama, u susret Vaskrsu, donesem pomoć i ovom kraju, ovoj eparhiji", rekla je Trivan.

Direktorka M:tela posetila povratnike u FBiH i poručila: M:tel i Srbija su uvek uz vas!

Foto: privatna arhiva

 

Inače, na ovim prostorima je uglavnom staračka populacija, koja nema nikakvog primanja, te će im ova pomoć mnogo značiti.

Kako je ispričala direktorka m:tel-a, predstavnici ove kompanije su saznali da srpski povratnici žive u veoma teškim uslovima, te da je svaka pomoć dobrodošla.

“Mi smo odneli hranu i ogrev tamo gde je potrebno. Na terenu smo saznali da povratnici žive bez struje u jezivim uslovima, zaboravljeni od svih. Čak i sami sveštenici koji ih obilaze jedva imaju ikakve prihode, tako da će m:tel i njima pomoći”, rekla je Trivan, koja je naglasila da će kompanija m:tel nastaviti da pomaže srpskom narodu u potrebi.

Ovo je samo nastavak akcije „Niste sami, imate prijatelje”, kojom je m:tel nastavio da donira i pomaže svim kategorijama društvene zajednice u kojoj posluje. U prethodnoj godini, u sklopu ove akcije, pomognute su brojne povratničke zajednice u Petrovcu, Drvaru, Glamoču, Grahovu, Odžaku, Bihaću i mnogim drugim mjestima, a niz donacija m:tela, kojima pomažu društvo, se nastavlja i u 2023. godini.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading