DRŽAVA DAJE PONOVO I DO 15.000 DINARA ZA ODMOR Ovo su uslovi da ih dobijete
Shutterstock

Prva ovogodišnja kvota od 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji podeljena je, a praktično je planula za dva dana u januaru.

Najavljena je mogućnost da država podeli novih 100.000. 

Uslovi za prijavljivanje za vaučere nisu se mnogo menjali.

Jedina novina je što ove godine i stariji od 65 godina koji nisu penzioneri mogu da učestvuju u njihovoj dodeli.

Pravo na vaučere imaju: penzioneri, nezaposleni, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada, zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara, ratni vojni invalidi i civilni invalidi, poljoprivrednici i
studenti.

Vrednost vaučera prvobitno je iznosila 5.000 dinara, a kasnije i 15.000 dinara i navedeni iznos predstavlja maksimalni iznos sredstava, koji korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Potrebna dokumentacija

Popunjena prijava i prateća dokumentacija podnose se na šalterima Pošte Srbije a građanima koji su stekli pravo na vaučer resorno Ministarstvo turizma i omladine, vaučere dostavlja preko pošte na kućnu adresu.

Uz prijavu, čiji se obrazac može naći na sajtu Pošte Srbije, neophodno je priložiti ličnu kartu ili pasoš, potvrdu o rezervaciji, kao i odgovarajuću potvrdu o sticanju prava, kao što su original penzijskog čeka ili rešenje o ostvarenom pravu na penziju koji se daju na uvid.

Zaposleni sa primanjima ispod 70.000 dinara, prilažu original potvrde o zaposlenju i zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, a studenti original potvrde o statusu studenta.

Što se tiče ugostiteljskih objekata u kojima možete iskoristiti vaučere, mnogi su tracionalno isti, ali se lista kontinuirano i dopunjuje.

Resorno ministarstvo turizma na svom sajtu redovno ažurira listu ugostiteljskih objekata, u kojima se mogu koristiti vaučeri.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading