DRŽAVA DELI PO 5.000 DINARA Počela prijava za novu turu pomoći, evo kako to možete učiniti na šalterima pošte
Аlo!/M.Š.

 

Za vaučere za odmor u Srbiji vlada veliko interesovanje, pa je u prva tri dana bilo 3.695 prijava, a od jutros 2 100, rekao je danas v.d. direktor Pošta Srbije Zoran Ðorđević.

On je rekao da očekuje da će 100.000 vaučera biti podeljeno brzo i efikasno.

Alo

 

 


Najavio je da će na dan Božića biti dežurno najmanje 10 pošta, a narednih prazničnih dana ne manje od 50.

DOBRA VEST

Dobra vest je da već od 1. januara počinju prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, koje je moguće iskoristiti do 20. novembra 2022. godine, a moći će da se bira jedan od čak 1.200 smeštajnih objekata širom zemlje koji su u sistemu vučera.

KAKO SE PRIJAVITI

Pravo na prijavu imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara. Što se tiče dokumenata, potrebna je rezervacija u željenom objektu, za penzionere poslednji ček, a za zaposlene potvrda o primanjima. Kada su u pitanju studenti, oni moraju da prilože uverenje  fakulteta za tekuću godinu.

Bitno je naglasiti da se zahtevi za vaučere izdaju za najmanje pet noćenja, kao i da se predaju lično i to isključivo na šalterima pošte.

Iako će pojedine biti zatvorene za praznike, već od četvrtog januara će pošte širom Srbije raditi punim kapacitetom.

Vlasnicima hotela, motela i etno-domaćinstava vaučeri su veoma važni. Ističu da su im tako popunjeni objekti i da su im produžili sezonu, jer je više od četvrtine gostiju koristo vaučere. Lepa vest je da će nakon ovih 10.000 vaučera, tokom godine biti podeljeno još.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading