novac
Foto: Alo/Аlo!/M.Š.

 

Za vaučere za odmor u Srbiji vlada veliko interesovanje, pa je u prva tri dana bilo 3.695 prijava, a od jutros 2 100, rekao je danas v.d. direktor Pošta Srbije Zoran Ðorđević.

On je rekao da očekuje da će 100.000 vaučera biti podeljeno brzo i efikasno.

DRŽAVA DELI PO 5.000 DINARA Počela prijava za novu turu pomoći, evo kako to možete učiniti na šalterima pošte

Alo

 

 


Najavio je da će na dan Božića biti dežurno najmanje 10 pošta, a narednih prazničnih dana ne manje od 50.

DOBRA VEST

Dobra vest je da već od 1. januara počinju prijave za novih 100.000 turističkih vaučera u vrednosti od 5.000 dinara, koje je moguće iskoristiti do 20. novembra 2022. godine, a moći će da se bira jedan od čak 1.200 smeštajnih objekata širom zemlje koji su u sistemu vučera.

KAKO SE PRIJAVITI

Pravo na prijavu imaju svi penzioneri i studenti, kao i zaposleni sa primanjima nižim od 70.000 dinara. Što se tiče dokumenata, potrebna je rezervacija u željenom objektu, za penzionere poslednji ček, a za zaposlene potvrda o primanjima. Kada su u pitanju studenti, oni moraju da prilože uverenje  fakulteta za tekuću godinu.

Bitno je naglasiti da se zahtevi za vaučere izdaju za najmanje pet noćenja, kao i da se predaju lično i to isključivo na šalterima pošte.

Iako će pojedine biti zatvorene za praznike, već od četvrtog januara će pošte širom Srbije raditi punim kapacitetom.

Vlasnicima hotela, motela i etno-domaćinstava vaučeri su veoma važni. Ističu da su im tako popunjeni objekti i da su im produžili sezonu, jer je više od četvrtine gostiju koristo vaučere. Lepa vest je da će nakon ovih 10.000 vaučera, tokom godine biti podeljeno još.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading