PROLEĆE NAM SPREMA IZNENAĐENJE Temperatura pada za 10 stepeni
Foto: Alo/Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Pravi prolećni vikend je iza nas, a najviša dnevna temperatura je dostigla  21 stepen.

I danas je u našoj zemlji toplo, ali uz nešto više oblaka. Očekuju se i duži sunčani intervali. Vetar će biti u skretanju na severozapadni.

Maksimalna temperatura od 15 stepeni na severu Bačke do 20 stepeni u južnim, centralnim i istočnim predelima Srbije, u Beogradu do 18.

Krajem dana u severozapadnim, a tokom noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje, ponegde sa kišom i pljuskovima.

Sutra se u Vojvodini očekuje razvedravanje, pa će tokom dana biti pretežno sunčano.

U ostalim predelima Srbije očekuje se pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Duvaće slab do umeren severozapadni vetar, u Vojvodini, na planinama i na istoku Srbije tokom dana povremeno i jak.

Maksimalna temperatura biće od 15 do 19 stepeni, u Beogradu do 17.

U sredu se očekuje pretežno sunčano, uz skretanje vetra na južni, a temperatura će biti bez bitnije promene u odnosu na utorak.

Srbija će u četvrtak i petak biti pod uticajem termičkog visinskog grebena sa jugozapada, uz priliv vrlo tople vazdušne mase. Istovremeno, u prizemlju se očekuje uticaj anticklona, pa će vreme biti stabilno.

U četvrtak i petak u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo za ovo doba godine, na severu Srbije uz nešto više oblačnosti. Duvaće jugozapadni vetar.

Maksimalna temperatura biće od 19 do 24 stepena, u Beogradu do 22-23°C.

Promena vremena se očekuje u noći između nedelje i ponedeljka.

Na samom kraju sedmice preko severne Evrope premeštaće se izraženi ciklon, a u sklopu njega i hladni front.

U nedelju pre podne sunčano i toplo. Posle podne u severnim i zapadnim, a tokom večeri i noći i u ostalim predelima Srbije očekuje se jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ovo pogoršanje vremena biće uslovljeno prodorom hladnog fronta, pa će vetar biti u skretanju na jak severozapadni, a temperatura će biti u padu.

Krajem marta temperatura niža od proseka

Prosečna maksimalna temperatura u Srbiji za treću dekadu marta je od 12 do 16 stepeni. Dakle, tokom ove sedmice maksimalna temperatura biže uglavnom za pet do sedam stepeni viša od proseka, dok se poslednje sedmice marta očekuje pad, a tokom pojedinih dana ona će biti i za nekoliko stepeni niža od proseka.

 Dobra vest je da se oko 27. marta očekuje zahlađenje, a na višim planinama padaće sneg, što bi moglo da produži sezonu skijanja i unutar aprila.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading