SNEG I SMRZAVANJE NA -20 Meteoalarm upaljen za celu Srbiju, vremenska prognoza ne obećava ništa dobro
Foto: Alo/Foto: ALO/Aleksandar Nalbantjan

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima u Srbiji se očekuje mraz, dok će se temperature u većini mesta kretati od -12 do - 5 stepeni, u planinskim predelima i na Pešteru i do -20 stepeni.

Od vikenda je najavljen porast dnevne temperature, dok će jutarnji mrazevi biti u slabljenju od nedelje.

Danas u Srbiji jutro hladno sa mrazom, tokom dana pretežno sunčano i hladno, u Negotinskoj Krajini umereno do potpuno oblačno. Vetar slab i umeren istočni i jugoistočni, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju povremeno i jak.

Jutarnja temperatura od -12 do -5 stepeni, a najviša od 1 do 3 stepena. Slično vreme i u Beogradu - ujutru umeren mraz, tokom dana pretežno sunčano i hladno uz slab i umeren istočni i jugoistočni vetar.

Jutarnja temperatura od -9 do -5 stepeni, a najviša dnevna oko 1 stepen. U subotu se posle podne očekuje postepeno naoblačenje sa severa, koje će krajem dana i tokom noći ka nedelji, kao i u nedelju, usloviti slabe padavine: u nižim predelima kišu, u brdsko-planinskim sneg.

U ponedeljak je najavljen prestanak padavina i razvedravanje, suvo sa dužim sunčanim intervalima, navedeno je u saopštenju.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading