SNEG, LEDENE KIŠE I MINUS 15 U OVIM DELOVIMA SRBIJE Detaljna vremenska prognoza za sledeću nedelju najavljuje temperaturni šok!
Foto: Alo/Foto ALO!

Posle današnjeg maksimuma koji bi se trebao kretati od -2 do +3 stepena Celzijusa, noći minimum na planinama lokalno i oko -15 stepeni Celzijusa, stoji u novoj vremenskoj prognozi meteorologa Marka Čubrila.

- Do vikenda suvo, noći i jutra hladni. Na planinama minimumi od -13 do -8 stepeni Celzijusa, a u nizijama od -9 do -2 stepena Celzijusa. Dnevni maksimumi u manjem porastu i trebali bi se kretati od 0 do +5 stepeni Celzijusa - najavljuje Čubrilo.

U noći ka nedelji sa očekuje premeštanje slabog, hladnog, fronta koji bi doneo prolazno naoblačenje uz padavine uglavnom u obliku susnežice i snega te bi na kratko ponegde moglo doći do formiranja tankog snežnog pokrivača od oko 2cm, pre svega u oblastima gde padavine stignu pred zoru kada bude najhladnije. Ponegde bi na kratko moglo biti i ledene kiše, navodi se.

- U nedelju tokom dana prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Do nedelje vetar uglavnom slab, istočni i jugoistočni,a u nedelju na kratko umeren severni i severozapadni - kaže meteorolog.

Za vikend će jutarnji mrazevi sasvim oslabiti, dok će se dnevni maksimum kretati od +1 do +7 stepeni Celzijusa, stoji u prognozi.

- Od nedelje će nama nama diominirati polje anticiklona preko kojeg će sa jugozapada strujati relativno topao vazduh. Noći i jutra će biti hladni, ali ni blizu kao ovih dana. U nizijama slabi mrazevi, uglavmom do oko -4 stepena Celzijusa, a na planinama do oko -10. Dnevni maksimumi u porastu i oko 15.02. bi se trebali kretati od -4 do +13 stepeni Celzijusa. Vetar bi uglavnom bio slab - precizira Čubrilo.

Ovo otopljenje deluje kao najava dolaska ranog proleća, ali obzirom na dešavanja u stratosferi nije nemoguće da nas krajem meseca ponovo zahvati hladno vreme uz padavine. Hoće li se to zaista i desiti i u koliko se i desi koliko će to zahlađenje biti jako za sada nije moguće precizirati i ostaje da se prati kako će se sinoptika sredinom i u drugom delu meseca ponašati, kaže metorolog.

- Za sada je izvesno da posle još 3-4 relativno hladnih dana sledi otopljenje - zaključuje Čubrilo.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading