OD LONDONA DO BEOGRADA Alo! upoređuje cene za doček Nove godine, ali i otkriva stvari na koje morate da obratite pažnju!
Foto: EPA/Foto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Prosečna cena u restoranima u Beogradu je oko 70 evra, odnosno od nekih 40 pa do 160 evra.

Ponuda svakako zavisi od više faktora. Glavni faktori su da li u ponudu uključena cena pića (ili je "po utrošku"), da li se za strano piće doplaćuje, kao i izbor muzičkog izvođača. Tako da izbor restorana sa nekim malo poznatijim muzičkim bendom, kao po pravilu povećava cenu za barem 20 do 30 evra.

Već za 60 evra može se pronaći pristojna ponuda da kompletnom večerom i neograničenom konzumaciju (obično domaćeg) pića.

Večera je svakako uključena u restoranske ponude, pa ukoliko ne želite da unapred plaćate piće, možete pronaći više ponude već od 25 evra.

Pronašli smo i par restorarana koji u Beogradu za nekih 4000 dinara nude kompletnu ponudu (neograničenu konzumnaciju pića uz večeru). Ali ipak,računajte da su ovakve ponude verovatno već rasprodate.

Svakako, ovo bi bile "povoljnjije" varijante. Ali ukoliko želite da Novu godinu dočekate uz neki malo poznatiji muzički bend cena u tom slučaju raste, pa pojedni restorani naplaćuju i preko 120 evra, a da u cenu nije ukljčena i cena pića.

Prosečna ponuda restorana 

Primetili smo da većina malo elitnijih restorana nude sledeću ponudu:

Piće: Piće dobrodošlice i penušavo vino u ponoć

Hrana: Novogodišnja večera

Cena: 90€ - 125€


Pojednidini restorani u oglasima ne ističu da se "neograničeno" piće odnosi isključivo na domaća pića pa tu treba povesti računa. Svako, klubovi, pa i pojedine "kafane" naplaćuju i dosta skuplje bez uključene večere u ponudu, tako da doček u restoranu je u svakom slučaju "povoljnija" varijanta.

LONDON - Čaša šampanjca za dobrodošlicu

Mnogi restorani u Londonu u svoju ponudu ne uključuju piće, već svoje goste "mame" dočekujući ih časom šampanjca.

OD LONDONA DO BEOGRADA Alo! upoređuje cene za doček Nove godine, ali i otkriva stvari na koje morate da obratite pažnju!

Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER

 

 

Cene za doček su zaista raznolike. Tako da možete pronaći veoma "povoljnu" ponudu u Londonskim pabovima za 50 funti pa sve do preko 7000 funti u elitnim restoranima.

Niske cene možda mogu delovati veoma povoljno ali i ovde postoji jedna začkoljica.

Mnoge ponude koje se reklamiraju su ustvari "dnevne žurke" koje su i kod nas u Srbiji postale veoma popularne. Tako da kada vidite cenu od 50 funti u nekom londonskom pabu, velika je verovatnoća da je u pitanju dnevna varijanta od 17.00.

Takođe, pored pabova i mnogi londonski restorani takođe funkcionišu po ovom principu, pa ukoliko vam ne smeta da Novu godinu proslavljate u 31. decembra u popodnevnim satima, svakako možete dobro da uštedite.

Tako da, primera radi, u istom restoranu u Londonu možete da kupite samo ulaznicu za dnevnu varijantu po ceni od 30 funti, pa sve do paprenih 1000 za noćni doček uz večeru i piće.

Luksuzni restorani idu i do 7000 funti za pravi, "noćni" doček Nove godine.

Cene u Londonu i Beogradu su drastično raziličite, pa vam nikako ne savetujemo da sa 50 funti krenete u London, osim ako niste baš "avanturističkog" duha.

BERLIN - "pravilo" puta 3

Ni Nemci nisu ostali imuni na povećanje cena za doček nove godine. Tako npr. u restotanu koji u kojem uobičajno možete da prođete sa 50 evra, za Novu godinu trebaće vam barem tri puta više.

Vatromet

Foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

 

 

Berlin je daleko povoljniji od Londona, i u svakom slučaju ako putujete iz Srbije uštedećete na troškovima putovanja, kao i na smeštaju.

Posebno interesntna ponuda u Berlinu jeste doček nove godine plovidbom do glavng trga uz večeru.

Na glavnom trgu dočekaće vas vatromet, a ovo zadovoljstvo koštaće vas oko 15000 dinara.

Brod - restoran u Beogradu

I u Beogradu postoje ponude brod - restorana, ali je u proseku cena barem duplo niža. Za ovo zadovoljstvo u proseku treba izdojiti oko 50 - 70 evra.

I u Beogradu postoje ponude brod - restorana, ali je u proseku cena barem duplo niža. Za ovo zadovoljstvo u proseku treba izdojiti oko 50 - 70 evra.

AGENCIJSKA PONUDE - Kao po pravilu

Budimpešta, Prag, Beč, Sofija, Solun, Istanbul, Severna Italija... Mnoge agencije nude aranžmane od nekih 120 evra pa naviše, zavisno od broja dana, kategorije hotela, itd. Autobuski prevoz se podrazumeva.

Ukoliko se odlučite da za praznike pututujete avionom za Madrid, Barselonu, Rim ili Pariz aranžmani se kreću se od nekih 450 evra.

Ali i ovde posebno napomenuti jednu bitnu stvar.

Kao po pravilu, podrazumeva da se u ovim gradovima nova godina dočekuje napolju, na javnim događajima, pa nemojte se iznenaditi ako u cenu nije uključen doček u hotelskom restoranu.

Banje u Srbiji ove godine su hit - ali...

Beg iz grada u neko mirnije okruženje posebno za praznike deluje veoma primamljivo. Pa ni ne čudi što se većina građana odlučila za ovaj vid ponuda.

OD LONDONA DO BEOGRADA Alo! upoređuje cene za doček Nove godine, ali i otkriva stvari na koje morate da obratite pažnju!

Printscreen

 

 

Banje Srbije svake godine su pored domaćih, prepune su i stranih turista tokom novogodišnjih praznika. Goste najpre privlači mogućnost odmora uz okruženje prirode, čist vazduh i zabavni događaji koji se organizuju u hotelima, restoranima i na otvorenom.

Neke od najpopularnijih banja u Srbiji su Vrnjačka Banja, Banja Koviljača, Banja Vrujci, Sokobanja i još mnoge druge. Većina ovakvih objekata organizuje i doček Nove godine.

Cene zavise od tipa smeštaja pa su bile veoma interesantne ponude sa sve organizovanim dočekom u hotelskom restoranu za već nekih 10000 dinara. Mešutim, ukoliko nemate baš dosta sreće teško da ćete par dana pre Novu godinu pronaći ovakve ponude,

Zbog velikog interesovanja banje u Srbiji već uveliko su počele su da reklamiraju ponude za doček za Srpsku Novu godinu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading