NOVO LICE NOVOG SADA U putnu infrastrukturu u proteklih 10 godina uloženo 13 MILIJARDI DINARA!
Printscreen

Tokom ove godine Grad Novi Sad, uz pomoć Autonomne Pokrajine Vojvodine, je imao rekordna sredstava za sređivanje kolovoza u iznosu od 2,2 milijarde dinara. Urađeno je 60 kilometara saobraćajnica, a utrošeno oko 55.000 tona asfalta.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić naglasio je da je proces jednog od najkapitalnijih projekata u Srpskoj Atini pri kraju, a da su za rekonstrukciju ostale još tri ulice.

-Kao što ste videli nije bilo lako ni putarima, koji su svakodnevno radili na asfaltiranju, Novosađanima, kao i onima koji su dolazili u naš grad proteklih dana. Završili smo jedan od najvažnijih i najkapitalnijih projekata gde smo od AP Vojvodine dobili rebalans u budžetu od 800 miliona dinara. Ukupno je 26 kilometara novosadskih ulica asfaltirano u ovom projektu, u ovoj godini nikada više nije bilo opredeljeno sredstava za putnu privredu, ukupno 2,2 milijarde dinara. Struka je davala predloge da se rešavaju ulazni pravci koji su najfrekventniji, kao i bulevare. Radili smo Futošku ulicu, odnosno Futoški put, Bulevar Mihajla Pupina, Bulevar Jovana Dučića, Bajča Žilinskog, Beogradski kej, Petefi Šandora. Bilo nam je važno da grad ne stane tokom radova i da ih dobro koordiniramo. Na početku je bilo gužvi i čepova, ali te probleme smo rešavali u hodu- naglasio je prvi čovek Novog Sada.

NOVO LICE NOVOG SADA U putnu infrastrukturu u proteklih 10 godina uloženo 13 MILIJARDI DINARA!

Alo

 

Putarima je ostao završetak tri ulice- Slobodana Jovanovića, Svetojovanska i ulica kod Škole policije u Kamenici. Ove godine je urađeno 128 pojedinačnih ulica i saobraćajnica u gradu.

-Nastavljamo sa radovima i u narednoj godini. Ideja je da asfaltiramo sledeće godine, u drugoj polovini jula ili početkom avgusta, Bulevar oslobođenja. To je izuzetno frekventan bulevar, pa smo odlučili da kada je većina sugrađana na godišnjim odmorima probamo da rešimo i najopterećeniji bulevar u našem gradu. Radićemo ga celokupno- od Železničke stanice do Mosta slobode. Budžetom za 2023. godinu Grad Novi Sad je opredelio milijardu dinara, a Pokrajina je opredelila da nam pomogne sa 500 miliona dinara za putnu privredu. Siguran sam da tu neće biti kraj sa tim iznosima i daćemo prestići ovogodišnji rekord- naveo je Đurić.

NOVO LICE NOVOG SADA U putnu infrastrukturu u proteklih 10 godina uloženo 13 MILIJARDI DINARA!

Foto: Grad Novi Sad

 

 

U narednoj godini Grad Novi Sad i AP Vojvodina zajedno će ići u realizaciju pešačko-biciklističkog mosta, a početkom godine očekuje se i rekonstrukcija Almaškog kraja, kao i fiskulturne sale u gimnaziji “Laza Kostić”.

Mirović otvorio konferenciju „Socijalno preduzetništvo sa osvrtom na radno angažovanje osoba sa autizmom“

Igor Mirović, predsednik pokrajinske Vlade, je istakao da će se izdvojiti značajna sredstava da se na proleće nastavi sa realizacijom putne infrastrukture u Novom Sadu.

-Možemo očekivati da ćemo u narednoj godini, ali i u 2024. godini, očekivati nastavak ovog posla, što znači da nam rastu ambicije i želje da obnovimo što veći broj velikih ulica. Za nekoliko dana očekuje nas dogovaranje rekonstrukcije Studija M i izgradnja novog muzeja u Novom Sadu. To je jedan važan posao. Studio M ostaje Studio M, imaćemo samo njegovu elementarnu rekostrukciju imajući u vidu vreme koje je proteklo od 60-ih godina kada jhe napravljen. Imaćemo u naredne dve godine novi muzejski prostor za sve ono što je bila naša kultura i što je sada. Očekuje nas i rekonstrukcija Kamenice 1, završetak Kamenice 3 do kraja naredne godine. Mi smo naručili i projekat za drugačije uređenje saobraćaja u kompleksu instituta u Kamenici, kao i za novi parking od 400 mesta.

Mirović je najavio i izgradnju škole u Novom Sadu, nakon što je poslednja izgrađena 2007. godine. Nova moderna škola biće izgrađena na Satelitu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading