STOP NASILJU Zaštita dece i omladine na internetu, jedan od prioriteta m:tel-a
Foto: M:tel

Novembar je mesec u kome se obeležava Međunarodni dan prava deteta, a jedno od osnovnih prava deteta je pravo na zaštitu od bilo koje vrste nasilja.

S tim u vezi, i ove godine m:tel je u okviru projekta „Bezbednost dece na internetu“ podržao bezbedno korišćenje interneta od strane dece i mladih, koji realizuje Ministarstvo za nauku i tehnologiju Razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Internet stranica www.djecanainternetu.com nudi sadržaje prilagođene deci, roditeljima i nastavnicima, kao i čitavoj zajednici, gde se podstiče i afirmiše pravilna upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija.

Cilj je, između ostalog, i podizanje svesti dece i omladine, roditelja i svih korisnika interneta o opasnostima koje vrebaju u onlajn svetu. Sajt se bavi i temom nasilja na internetu, te ukazuje na potrebu kontinuirane i preventivne edukacije, kao glavnog koraka u zaštiti dece na internetu i digitalnim platformama, kroz istraživanja, naučne analize i statističke podatke.

Kompanija m:tel u svojoj poslovnoj politici posebnu pažnju posvećuje i bezbednosti dece na internetu. Između ostalog, m:tel je u okviru svoje IPTV ponude svim korisnicima besplatno ponudio i funkcionalnost - Dečji TV.

Dečji TV pruža posebno odabrane sadržaje prilagođene uzrastu dece, mogućnost ograničavanja vremena koje je odredio roditelj za boravak dece ispred TV ekrana, kao i poseban PIN kod za ulazak i izlazak iz Dečijeg TV okruženja.

Ako se koristi pametno i bezbedno, Internet može poslužiti deci i omladini kao izvanredno sredstvo komunikacije i učenja, zajednička je poruka m:tela i Ministarstva naučnog razvoja, visokog obrazovanja i informacionog društva Republike Srpske.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading