ČUDA NA GROBU PATRIJARHA Vernici veruju u isceliteljske moći
Alo

Patrijarh Pavle za narod je još za života bio živi svetac, čovek ljubav, skroman predstavnik crkve koji nema auto, telefon i vozi se tramvajem, obuću sam pravi…

Preminuo je na današnji dan pre 12 godina, ali nakon upokojenja ostao je večno prisutan. Na njegov grob u manastir Rakovica vernici dolaze da se pomole za izlečenje jer veruju da ima isceliteljske moći, a sveštenik Grigorije Marković kaže da je patrijarh 12 godina posle smrti inspirativan za svakog pojedinca.

Verski analitičar Željko Injac povodom iscelenja i svedočanstva o čudima sa groba patrijarha Pavla konstatuje da je vera zanimljiv fenomen.

– Ne možemo da sporimo da se zbog vere dešavaju čuda. Narod veruje da je imao sveti život, da je bio svetac pa su se u skladu sa tom verom i ponašali. Narod je crkva, a svedočanstvo crkve je ono što kanonizuje svetitelje u pravoslavlju. Narod je bio vezan za patrijarha zbog sudbonosnih i istorijskih dešavanja u tom momentu, a bili su ratovi, krize, izbeglištva… On je sam prethodno bio na tim prostorima i nekako je narod u patrijarhu Pavlu, koji je simbol crkve, video oslonac – rekao je Injac i dodao da patrijarh nikada nije pričao sa mržnjom o nekim narodima jer je umeo da se postavi iznad verskih i nacionalnih podela.

ČUDA NA GROBU PATRIJARHA Vernici veruju u isceliteljske moći

Alo

 

Marković dodaje da je našim prostorima bio potreban mirotvorac kakav je bio patrijarh Pavle:

– Crkva kad posvedoči sa svojim životom i dalje svedoči ljubav Božiju koju je Pavle poslao u svet.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Beba

15.11.2022 18:36

Nas Patrijarh Irinej je najveci ... Uvek mi je tuga za njim