KIŠA NEĆE STATI 48 SATI Pljuskovi sa grmljavinom u većem delu Srbije!
Foto: Privatna arhiva/Dragan Dzodan

- U naredna dva sata na zapadu Vojvodine, zapadu, jugozapadu i jugu Srbije umereno do potpuno oblačno i mestimično s kišom i lokalnim plјuskovima - piše u najavi na sajtu RHMZ-a.

Do kraja sedmice, prema najavi meteorologa, biće promenlјivo oblačno i nestabilno vreme, povremeno sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom, a temperatura će biti u postepenom padu. Za vikend se očekuju intenzivniji plјuskovi s grmlјavinom uglavnom u krajevima južno od Save i Dunava.

Početkom sledeće sedmice biće svežije sa maksimalnom temperaturom od 21 do 24 °C uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a u ponedelјak i kratkotrajne kiše ponegde.

Sredinom sedmice pretežno sunčano i osetno toplije. Od petka novo naoblačenje s kišom, plјuskovima, grmlјavinom i postepenim padom temperature.

Foto: RHMZ Printscreen

 

Meteorolog Đorđe Đurić takođe je najavio da će narednih dana biti uslova za grmljavinske oluje i obilnije pljuskove.

- Sredinom sledeće sedmice ostaci uragana Danijela, koji se već danima kao uragan prve kategorije premešta preko srednjeg dela Atlantika ka Evropi, stići će do jugozapadne obale Evrope, do blizina Portugalije i Biskajskog zaliva. Ostaci ovog uragana doneće olujne vetrove i obilne padavine jugozapadu Evrope, dok će prema Balkanu preko centralnog Mediterana da se izmesti termički greben na visini, uz priliv veoma tople vazdušne mase, pa se sredinom sledeće sedmice očekuje jače otopljenje, uz vedro i stabilno vreme, a sledećeg četvrtka temperature i preko 30°C - objasnio je meteorolog.

Komentari (0)

Loading