SPREMITE ŽIVCE Ogromne gužve i na ulasku i na izlasku iz zemlje, evo koliko se čeka
Foto: Printscreen

Čekanja ima i na prelazima Jabuka i Špiljani sa Crnom Gorom u oba pravca, kao i na granici sa Bosnom i Hercegovinom na prelazu Sremska Rača. Zbog letnjih raspusta i godišnjih odmora veliki je broj putnika koji se vraćaju i idu na more, a dosta je i putnika koji u tranzitu prolaze kroz našu zemlju.

Kako se može videti na kamerama MUP-a, na graničnom prelazu Horgoš, sa Mađarskom, oko 17 sati, na ulazu u Srbiju, otvoreno je pet traka za putničke automobile, dok je na istom prelazu na izlazu iz zemlje u funkciji čak njih šest.

Ove subote na ulazu iz zemlje na graničnom prelazu Kelebija nema gužve, dok je na izlazu kolona vozila u dve trake. Gužva je i na Batrovcima, iz pravca Hrvatske, gde je na ulazu u zemlju otvoreno pet traka, kako bi putnička vozila prolazila brže, a na izlazu automobili čekaju u pet traka, dok je u šestoj kolona autobusa.

Kolona vozila je i na graničnom prelazu Šid sa Hrvatskom, gde je otvoreno dve trake za putnička vozila na izlazu i jedna na ulazu u zemlju. Na graničnom prelazu Preševo, između Srbije i Severne Makedonije, gužva je u oba pravca - na izlazu iz zemlje radi četiri trake za putničke automobile, a na ulazu isto toliko za automobile i još tri trake za autobuse.

Veći broj automobila je i na izlazu iz Srbije ka Crnoj Gori, na graničnom prelazu Jabuka, gde je kolona vozila raspoređena u dve trake, dok je na tom prelazu na ulazu u Srbiju kolona vozila koja se kreće u jednoj traci.

Na graničnom prelazu Šipljani između Srbije i Crne Gore iz pravca Crne Gore gužva je u dve kolone, dok je na izlazu iz Srbije na tom prelazu kolona vozila u jednoj traci. Kada je su pitanju granični prelazi između Srbije i BiH, na prelazima Kotroman, Mali Zvornik i Trbušnica nema gužve, dok na prelazu Sremska Rača na ulazu u Srbiju vozila čekaju u jednoj koloni, a na izlazu u dve.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš na izlazu putnička vozila čekaju 240 minuta, dok se vozila na prelazu Horgoš 2 na izlazu zadržavaju 120 minuta. Na graničnom prelazu Kelebija na izlazu iz zemlje putnička i teretna vozila čekau u proseku 60 minuta, a isto toliko i izlazu iz Srbije na prelazima Gradina i Đerdap, dok se na ulazu u zemlju na prelazu Gradina čeka 30 minuta.

Kada su u pitanju teretna vozila na Kelebiji prilikom izlaza čeka se dva sata, a na Gradini oko sat vremena. U koloni na ulazu iz Severne Makedonije na GP Preševo automobili i autobusi čekaju oko tri sata, a na toj granici u suprotnom pravcu putnička vozila čekaju 180 minuta. Na GP Prohor Pčinjski na izlazu čeka se 90 minuta, na GP Gostun na ulaz oko 30 minuta, a na GP Jabuka na izlazu 45 minuta, a na ulazu 60 minuta, navedeno je u saopštenju.

I na ulazu i na izlazu iz zemlje na prelazu Špiljani čeka se oko 45 minuta, a zastoj od tri sata je na GP Batrovci na izlaz iz Srbije, dok je na Batrovima prilikom ulaska u zemlju zadržavanje od pola sata. Na graničnom prelazu Šid na izlaz iz zemlje se čeka 45 minuta, a na ulazak dve sata. Gužve su i na GP Sremska Rača, gde putnička vozila u oba smera čekau 40 minuta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading