Poreska uprava kontrolisala ugostiteljske objekte širom Srbije
Foto: Ministarstvo finansija

Utvrđene su brojne nepravilnosti prilikom kontrole evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja na teritoriji Srbije, pri čemu je težište bilo na kontroli poreskih obveznika na turističkim destinacijama, muzičkim manifestacijama, kao i obveznika koji se bave sportskom i rekreativnom delatnošću.

Na Saboru trubača u Guči, prilikom kontrole u šest maloprodajnih objekta su utvrđene nepravilnosti prilikom evidentiranja prometa preko fiskalnih uređaja.

U isto toliko objekata, utvrđene su nepravilnosti i prilikom kontrole u Vrnjačkoj Banji na manifestaciji "Dani Bate Stojkovića".

Kontrolisano je i evidentiranje prometa na bazenima i u objektima, unutar bazena na Novom Beogradu, Voždovcu, u Zemunu, Dobanovcima, Smederevu i u Požarevcu.

U sedam slučajeva, utvrđeno je neizdavanje fiskalnih računa za promet roba i pružanja usluga.

Inspektori Poreske uprave, kontrolisali su i poslovanje objekata na kupalištima "Pačir" u Subotici i "Štrand" u Novom Sadu.

Tom prilikom, kod pet poreskih obveznika je utvrđeno da ne izdaju fiskalne račune.

U svim slučajevima kršenja poreskih propisa, primenjuju se kazne u skladu sa zakonskim odredbama.

Poreska uprava navodi da, zahvaljujući novom modelu fiskalizacije, raspolaže sa svim neophodnim podacima o prometu, u realnom vremenu, na svakoj maloprodajnoj lokaciji u Republici i zbog toga je u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze.

Stoga, poziva sve obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise, koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga i na taj način izbegnu nepotrebne kontrole i kazne.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Advokat

12.08.2022 13:32

A da li mozda poreska uprava kontrolisala advokatske objekte , zivo me zanima