UZNEMIRUJUĆE! PRVI SE*S U PETNAESTOJ! Tinejdžeri sve češće uzimaju vijagru, devojčice menjaju partnere ko čarape
Foto: Alo/Shutterstock, Alo

Sa razlogom ili bez njega, tinejdžeri i dvadesetogodišnjaci u Srbiji sve češće uzimaju vijagru, što na duge staze, prema rečima urologa, može da stvori velike probleme. Uz to, Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) je saopštila da je čak sedam odsto ispitanika imalo seks pre 15. godine.

U obimnom istraživanju koje je sproveo KOMS navedeno je da je čak 47 odsto ispitanika prvi seks imalo od 15. do 18 godine. Slatko voće posle 18. godine probalo je njih 25 odsto, a 21 odsto je odgovorilo da je nevino. Čak sedam odsto anketiranih prvi seks je imalo i pre 15. godine. Na pitanje koliko su seksualnih partnera do sada imali najveći broj ispitanika, njih 51 odsto, reklo je do pet, a 14,6 odsto je priznalo da je spavalo sa više od deset osoba. Iako nije precizirano ko češće menja partnere u ranijim, sličnim istraživanjima to su bile devojčice, jer su, kako je rečeno, „manje stidljive od dečaka“.

Da su imali između pet i deset seksualnih partnera, navelo je 13,3 ispitanika. KOMS je saopštio i da je primećen porast seksualnog nasilja - 17 odsto mladih se tako izjasnilo, prošle godine ih je bilo 13 odsto. Žrtve su češće žene, čak 25 odsto devojaka je doživelo to užasno iskustvo.

UZNEMIRUJUĆE! PRVI SE*S U PETNAESTOJ! Tinejdžeri sve češće uzimaju vijagru, devojčice menjaju partnere ko čarape

Foto: Alo

 

Kada je reč o vijagri, urolog dr Aleksandar Milošević je ranije pričao da su u njegovu ordinaciju zbog tih problema najčešće dolazili šesnaestogodišnjaci.

- Mnogi su uzeli vijagru kako bi se poistovetili s likovima iz porno-filmova i rekli su mi da su već iskusili mnogo užitaka. Niko ne zna šta će se s tim mladim ljudima desiti kroz dve-tri decenije kada su do sada stekli toliko iskustvo. Seksualnost je, kao i životna škola, način komunikacije i treba da se razvija, a u mladosti je brza i nespretna - upozorio je dr Milošević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading