SUDBINA GRADA JE U VAŠIM RUKAMA! Vučević: Ugovor o samozapošljavanju dobilo 40 žena, iz budžeta izdvojeno 15 miliona dinara (FOTO)
nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Vučević istakao je da je pokretanje sopstvenog biznisa znak koji zaslužuje poštovanje i podršku.

-Grad čini sve da vam prvu godinu bar malo olakša. Danas vas 40 dobija bespovratna sredstva od Novog Sada i bilo je veliko interesovanje. Zadovoljan sam što je naša Uprava za privredu ove godine predvidela rekordan iznos, koji je 350.000 dinara, a kretali smo od 100.000 pre nekoliko godina. Hoću da vas zamolim da se borite na tržištu- istakao je Vučević.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić

 

Prvi čovek Novog Sada podelio je zanimljiv podatak sa prusutnima naglasivši da je 83 posto žena, koje su 2018. godine konkurisale na istom konkursu, uspele i tokom korone da i dalje imaju svoj biznis.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić

 

-To pokazuje da su se Novosađanke dobro opredelile i dobro smislile čime će se baviti, bile hrabre i izdržale vrlo teške godine. To su bile dve godine pod koronom, gde su bili gotovo nemoguću uslovi za rad. Nemojte zaboraviti da u Novom Sadu živi 20.000 žena više nego muškaraca, sudbina grada je u vašim rukama- napomenuo je gradonačelnik.

nsuzivo.rs/Pavle Pejić

 

U ime žena preduzetnica na prijemu u Gradskoj kući obratila se Nataša Padrov, koja je ugovor dobila za pružanje usluga keteringa.

-Želim da se zahvalim u ime svih žena koje su dobile ovu subvenciju, gradonačelniku, Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za privredu što ste nam omogućili novac za prvi korak- istakla je Padrov.

U avgustu će biti raspisan još jedan poziv, gde će biti izdvojeno 45 miliona dinara za proces samozapošljavanja žena i muškaraca.

 

 

Komentari (0)

Loading