OD OKTOBRA ZA KINU Er Srbija širi flotu još jednom letelicom tipa Erbas A330
Tanjug

- Trenutno su u toku pregovori i proces nabavke u vezi sa iznajmljivanjem novog aviona. Planirano je da avion dođe u Srbiju u oktobru ove godine, kao i da uđe u saobraćaj nedugo posle toga, po završetku standardne procedure koja postoji prilikom ulaska bilo koje nove letelice u flotu - naveo je Marek za vazduhoplovni portal Tango Six.

Istakao je da bi novi Erbas A330 bio od velike pomoći u daljoj ekspanziji i povećanju obima saobraćaja u mreži destinacija Er Srbije.

Kako je rekao, taj avion bi bio korišćen za uspostavljanje saobraćaja do Kine, u zavisnosti od dobijanja svih neophodnih dozvola, ali bi ujedno poslužio i za letove do značajnijih evropskih destinacija na kojima postoji veća tražnja.

Novi Erbas A330 takođe bi zamenio postojeći jedini širokotrupni avion YU-ARB na letovima do Njujorka, u periodu kada YU-ARB bude na redovnom servisu, takozvanom C-ćecku, kazao je Marek.

Dodao je da bi se od proleća 2023. godine nova letelica koristila za letove do Čikaga, kao i za dugo priželjkivani sedmi nedeljni let do Njujorka preko leta koji fizički nije bio izvodljiv sa samo jednim širokotrupnim avionom u floti.



- Er Srbija je planirala pokretanje letova do Čikaga ovog leta i preduzela je korake da se kratkoročno iznajmi avion sa posadom za te potrebe, ali se od toga odustalo zbog nesigurnosti na tržištu - rekao je Marek.

Direktor Er Srbije takođe je potvrdio da postoji plan da i novi A330 bude ukrašen u skladu sa izgledom aviona YU-ARB "Nikola Tesla".

- Novi avion će krasiti lik poznate ličnosti, koja je proslavila Srbiju i srpski narod - rekao je Marek.

On je kazao da je Er Srbija pokrenula i proces iznajmljivanja novog aviona Erbas A320 i dodao da će to pojačanje zavisiti od stanja na tržištu, ali da je sigurno da će se kompanija potruditi da dogovori najbolje moguće uslove za korišćenje pomenutog aviona.
- Nastavljamo da pojačavamo i našu regionalnu flotu. Kao što je ranije najavljeno, sutra se očekuje dolazak u Beograd trećeg po redu aviona ATR 72-600 i nastavlja se rad na obezbedivanju još dve letelice tog tipa - dodao je Marek.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading