NAKON RASHLAĐENJA SLEDE NAM PAKLENE VRUĆINE Ovo je detaljna vremenska prognoza za narednu nedelju!
EPA/DANIEL DAL ZENNARO

- U nedelju će se tokom dana preko regiona premeštati još jedna frontalna zona koja će nam doneti promenljivo oblačno i vetrovito vreme, posebno na severu regiona. Rano ujutro vrlo slabe, prolazne, kiše može biti na krajnjem severoistou regiona, dok nad središnjim i istočnim predelima BiH, severom i severozapadom Hrvatske, nad većim delom Srbije i sveru C.Gore u nedelju tokom dana može biti retkih lokalnih pljuskova ponegde. Duvaće umeren i jak, sredinom dana na severu regiona na mahove i veoma jak severozapadni vetar sa udarima i do oko 20m/s. Duž Jadrana pretežno sunčano ali vetrovito uz buru i severozapadni vetar. Dnevni maksimum do +18 do +25 stepeni Celzijusa- napisao je Čubrilo na svom profilu.

- U ponedeljak i dalje vetrovito uz promenjljivo oblačno i relativno sveže ali najverovatnije suvo. Duvaće umeran i pojačan, severozapadni vetar koji će krajem dana biti u slabljenju. Dnevni maksimum još malo niži u odnosu na nedelju i trebao bi se kretati od +16 do +23 stepena Celzijusa. Uveče razvedrvanaje tako daće noć ka utorku biti vrlo sveža uz minimume koji će uglavnom biti ispod +15 stepeni Celzijuaa, preko 800mnv i ispod +10, a u kotlinama viših planina i ispod +5 stepeni Celzijusa tako da nad područjem Peštera, višim kotlinama severa C.Gore, višim planinama središnje BiH i Šarskim prostorom može biti i prizemnog mraza. Tokom dana u utorak pretežno sunčano i malo toplije uz dnevni maksimum do oko +26 stepeni Celzijusa- navodi Čubrilo.

Ona naglašava da sa jačanjem anticiklona od srede slledi stabilizacija i dalje otopljenje.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC

 

 

Foto: Shutterstock/enjoy photo

 

- Do petka će još noći uglavnom biti prijatne uz minimume ispod +20 stepeni Celzijusa (osim duž Jadrana), dok će maksimumi u petak već često biti oko +34 stepena Celziusa.

Dotok toplog, subtropskog, vazduha će se nastaviti i za dolazeći vikend kada će noći postati neprijatno tople uz minimue koji će sve češće ostajati preko +22 stepena Celzijusa, dok će maksimumi ponegde biti i oko +38 stepeni Celzijusa.
Prema trenutnoj snoptici sve do oko 25.07. a možda i koji dan duže bi se zadržalo veoma do ekstremno toplo vreme bez padavina. Jedino oko 18.07. može doći do manjeg popuštanja vrućine uz lokalnu destabilizaciju atmosfere- kaže meteorolog.

- Ovo će biti drugi veliki topao talas ovog leta uz visoke maksimume u suvo vreme, što će samo pogoršati već jako lošu situaciju sa rezervama vlage na sevena regiona u sigurno će u velikoj meri umanjiti,a negde u prepoloviti ovogodišnji rod kukuruza.

 

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading