LEPE VESTI ZA STANOVNIKE SREMSKIH KARLOVACA Ulica braće Anđelić  krajem avgusta u novom ruhu (FOTO)
Vlada Vojvodine

Istakao je tom prilikom da će radovi biti završeni do kraja avgusta, i da se realizacijom ove investicije stiču uslovi za sveobuhvatnu obnovu centra Sremskih Karlovaca.

„U toku su radovi na kompletnoj rekonstrukciji Ulice braće Anđelić, koja je veoma značajna za odvijanje saobraćaja u Sremskim Karlovcima. Sledeće godine pristupićemo uređenju samog centra, kada će deo Ulice patrijarha Rajačića biti pretvoren u pešačku zonu, pa će ova investicija biti od još većeg značaja jer će doneti nov kvalitet za život građana“, rekao je predsednik Mirović i dodao da je Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine za ove namene izdvojila 200 miliona dinara.

Podsetivši na to da je Pokrajinska vlada 2018. godine formirala Budžetski fond za uređenje Sremskih Karlovaca, te da je Skupština Srbije donela Zakon o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, predsednik je najavio da će prioritet u narednoj godini, pored rekonstrukcije Trga Branka Radičevića, biti i obnova javne i dekorativne rasvete.

LEPE VESTI ZA STANOVNIKE SREMSKIH KARLOVACA Ulica braće Anđelić  krajem avgusta u novom ruhu (FOTO)

Vlada Vojvodine

 

 

Mirović je rekao da je Pokrajinska vlada prva uspela da obezbedi sredstva i započne realizaciju važnih projekata obnove i razvoja Sremskih Karlovaca, poput rekonstrukcije dela fasada u samom centru, istakavši da očekuje i to da se Republika, preko Ministarstva kulture, uključi još aktivnije i sa većim sredstvima.

„Sve to smo dužni da uradimo jer su Sremski Karlovci temelj naše kulture, našeg nacionalnog bitisanja i važan putokaz za budućnost“, istakao je Mirović i dodao da je važno investirati u obnovu i razvoj Sremskih Karlovaca i zbog njihovih velikih potencijala u oblasti turizma.

LEPE VESTI ZA STANOVNIKE SREMSKIH KARLOVACA Ulica braće Anđelić  krajem avgusta u novom ruhu (FOTO)

Vlada Vojvodine

 

 

Predsednik Opštine Sremski Karlovci Aleksandar Stojkečić rekao je da je ovo jedna od ključnih investicija koje se realizuju u tom mestu, što će olakšati saobraćaj i dugoročno promeniti izgled Sremskih Karlovaca.

Radovi obuhvataju deo Ulice braće Anđelić, od raskrsnice s Ulicom patrijarha Rajačića do raskrsnice s Ulicom karlovačkih đaka, u dužini od 845 metara, a projektom je predviđeno proširenje kolovoza, izgradnja trotoara, rekonstrukcija vodovodne mreže i atmosferske kanalizacije, te postavljanje javnog osvetljenja.

Obilasku radova prisustvovali su i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, i Miloš Maletić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading