DA LI PLAĆATE KARTU U GRADSKOM PREVOZU? Ovo su novine koje će vas dočekati u novosadskim autobusima
Foto: Youtube/Printscreen

Direktor tog preduzeća Ivan Radojičić tokom kontrole kazao je da je uvođenjem novog sistema elektronske naplate olakšalo plaćanje prevoza i poboljšala efikasnost javnog prevoza, te da se sada, u svakom momentu, vozilo može pratiti putem GPS-a, te da je poznata njegova lokacija i kada će doći na određeno stajalište.

- To nam je omogućilo i da uradimo "NSmart" aplikaciju koju putnici mogu besplatno da instaliraju na svoje mobilne telefone i njenom primenom da lakše organizuju svoje vreme, budući da aplikacija u realnom vremenu pokazuje za koliko minuta određeni autobus stiže na stajalište. Sistem elektronske naplate, kao i ugrađeni brojači u vozilima, pomažu nam i da znamo koliko se putnika prevozi u određenom momentu na liniji - objasnio je Radojičić.

Radojičić je kazao da je na taj način moguće organizovati prevoz u skladu sa prevoznim potrebama korisnika usluga, te je zbog toga izuzetno važno da putnici validiraju svoju kartu prilikom svakog ulaska u autobus.

- Na to im posebno skrećemo pažnju jer time pomažu i sebi i nama u stalnom poboljšanju javnog prevoza - rekao je Ivan Radojičić i istakao da je validacija obavezna i da se nakon opomene blokira svaka "NSmart" karta koja nije validirana.

GSP: Novi sistem informisanja putnika - Alo.rs

On je dodao je gradski prevoznik u zakonskom roku usaglasio svoje poslovanje sa novim Zakonom o fiskalizaciji, čemu su prethodile višemesečne pripreme.

 Naravno, najveća novina u odnosu na ranije jeste da sada izdajemo fiskalne račune sa iskazanim kju-ar kodom - objasnio je Radojičić.

Na terenu je proveravan i rad uređaja za prodaju karata, kao i razgovari sa vozačima o njihovim zapažanjima nakon mesec dana primene fiskalizacije.

 

 

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading