HOROR U napuštenoj zgradi u Dalmatinskoj ulici već drugi put pronađen leš: Kuća strave i užasa u centru grada (VIDEO)
Foto: Josida Masanori

U samom centru Beograda nalazi se već osamnaest godina nedovršena zgradurina, u kojoj je pre nekoliko dana pronađeno telo u oknu lifta, a stanari iz okolnih kuća neprestano se žale što na to da se tu okupljaju narkomani i beskućnici do toga da su im popucali zidovi u njihovim domovima, nakon što je građevina o kojoj niko ne brine počela da se sleže.

- Noću se čuju krici, zapomaganja, razni zvuci koji nas uznemiravaju. Od jednog lepog i perspektivnog stambenog prostora ova zgrada je postala svratilište za razne ljude, koji tamo čine sumnjive radnje. Tu je definitivno dobro mesto za skrivanje - rekli su za Alo! stanari susednih zgrada.

Na tromeđi ulica Vojvode Brane, Laze Đokića i Dalmatinske se nalazi ta napuštena zgrada sa sedam spratova i 10.000 kvadrata, koja je svojevremeno imenovana kao „Bulbulderske terase“. Skoro dve decenije stoji tako nedovršena i, u šta se uverila naša ekipa koja je obišla tu „ukletu građevinu“, više liči na objekat za snimanje horor filmova nego na luksuznu zgradu koja bi trebala da krasi ovaj deo grada.

 

 

 

U objektu postoje brojne zamke, i nije bezbedno kretati se noću, jer bukvalno postoje mesta gde čovek može da se izgubi i da ga više niko nikada ne pronađe. U nepreglednim i mračnim hodnicima nalaze se neobezbeđene rupe za liftove, zarđale šipke, blokovi i armatura koja viri sa svih strana, pa smo i mi pažljivo gledali gde stajemo.

Zbog svega toga su čak i vatrogasci i policija akcije izvlačenja nedavno otkrivenog tela u oknu lifta obavljali danju a ne noću, jer je suviše rizično i nepristupačno!

Neki stanari iz susednih zgrada tvrde da pronađeno telo pripada beskućniku, koji se tu odskora doselio, ali je retko izlazio napolje kako ga niko ne bi primetio i otkrio njegovo sklonište. Na snimku našeg portala se mogu videti šerpe, žileti, prevrnuti jorgani i otpaci od verovatno njegove hrane.

HOROR U napuštenoj zgradi u Dalmatinskoj ulici već drugi put pronađen leš: Kuća strave i užasa u centru grada (VIDEO)

Foto: Josida Masanori

 

Jedna nezadovoljna komšinica je za naš list rekla da se boji da izađe da prošeta psa jer ne zna ko sve može da joj izleti, a posebno se plaši zbog dece koja idu u OŠ „Ivan Goran Kovačić“, koja se nalazi blizu ovog mesta.

- Klinci se stalno penju po zgradi. Sada ih nema jer školska godina još nije počela. Samo pukom srećom nisam čula da je bilo nezgoda - kaže gospođa koju smo zatekli u blizini.

Da bi izgradnja ovog objekta mogla da počne, davnih dana je srušen zid susedne zgrade uz obećanje da će biti podignut novi i bolji. Na tom mestu je sada nikla „džungla“, koju koriste lopovi za prikradanje ili bežanje. Mnogi se, kako kažu, zbog toga osećaju veoma nesigurno.

HOROR U napuštenoj zgradi u Dalmatinskoj ulici već drugi put pronađen leš: Kuća strave i užasa u centru grada (VIDEO)

Foto: Josida Masanori

 

Pre nego što je odobrena izgradnja ovog objekta, priča se i da nije izvršena procena da li ima podzemnih voda i zbog toga je u više navrata nekoliko nivoa zgrade bilo potopljeno, a u toj žabokrečini ko zna kakve se boleštine i životinje kriju, kažu stanari. U nekim komšijskim zgradama stanari prijavljuju pukotine koje se pojavljuju iz čista mira...

Mnogi stanari koji su išli u Opštinu da prijave probleme u vezi s objektom dobijali su isti odgovor: „Ovo nije prvi put da se neko žali na tu zgradu, ali mi ne znamo pod čiju nadležnost spada. Vi možete napisati žalbu, ali nema vrata na koja će ona otići“.

Dok se to ne reši, stanarima preostaje samo da ukletu kuću izbegavaju u širokom luku.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading